У Зеленського відповіли, як діятимуть після фіаско на виборах
Категорія
Політика
Дата публікації

У Зеленського відповіли, як діятимуть після фіаско на виборах

У Зеленського відповіли, як діятимуть після фіаско на виборах
Джерело:  online.ua

У неділю, 25 жовтня, по всій України відбулися місцеві вибори, за попередніми підсумками яких президентська партія "Слуга народу" не здобула нищівної перемоги, як на парламентських. У партії вважають за доцільне піти в опозицію в окремих обласних радах. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на заяву Євгенії Кравчук, заступниці лідера парламентської фракції "Слуга народу".

За її словами, паралельно політсила намагатиметься організувати домовленості з іншими.

"В деяких регіонах ми будемо в опозиції особливо це стосується міських рад, деяких міст, з якими з цими мерами дуже складно налагодити стосунки, хоча Президент у своєму зверненні закликав до конструктиву… Я не можу говорити за інші регіони, але я з Тернопільщини, там у міській раді зрозуміло, що мер сформує самостійно більшість і, очевидно, якщо наші пройдуть, бо там на кілька голосів не вистачає, то вони очевидно, могли бути в опозиції", - пояснила Кравчук.

Схожим чином ситуація розвивається у регіонах, де місцеві мери почали формувати монобільшість самостійно.

"Тому, я думаю це питання кількох тижнів, визначення політичних позицій, але я думаю, що у частині областей, особливо у частині обласних рад ми можемо навколо себе якимось чином створити ситуативну більшість – це абсолютно реалістично, і я впевнена, що колеги ставлять перед собою таку мету", - підкреслила нардепка.

Як повідомляв ONLINE.UA, спостерігачі ОБСЄ виступили з першим вердиктом щодо місцевих виборів по всій Україні, які відбулися у неділю, 25 жовтня. Представники організації відзначили спокій та загальну прозорість на голосуванні. Утім, не обійшлося повністю без порушень, особливо щодо спроби підкупу виборців.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?