В ОБСЄ винесли перший вердикт про місцеві вибори в Україні
Категорія
Політика
Дата публікації

В ОБСЄ винесли перший вердикт про місцеві вибори в Україні

В ОБСЄ винесли перший вердикт про місцеві вибори в Україні
Джерело:  online.ua

Спостерігачі ОБСЄ виступили з першим вердиктом щодо місцевих виборів по всій Україні, які відбулися у неділю, 25 жовтня. Представники організації відзначили спокій та загальну прозорість на голосуванні. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на заяву Інгібйорг Сольрун Гісладоттір, керівниці місії спостереження за виборами БДІПЛ.

Вона виступила на онлайн пресконференції міжнародних спостерігачів від Бюро демократичних інститутів та прав людини ОБСЄ, під час заходу були представлені попередні оцінки щодо виборів.

"На обмеженій кількості виборчих дільниць, яку відвідували представники Бюро демократичних інститутів і прав людини, під час проведення виборів, ми спостерігали, що виборчий процес проходив загалом спокійно, в гарно організований та прозорий спосіб, все процедури було дотримано. Про те це є загальні висновки нашої попередньої роботи", - зауважила Гісладоттір.

Очільниця місії додала, кандидати вільно агітували під час виборчої кампанії, зареєстровано лише поодинокі випадки зловживання повноважень та звинувачення у ймовірному підкупі виборців.

"Маємо зазначити, що приватні медіа також не змогли неупереджено та збалансовано висвітлювати події виборчого процесу та всю діяльність передвиборчої кампанії кандидатів і вони так само не змогли забезпечити неупереджений поінформований вибір для українського виборця", - додала вона.

Як повідомляв ONLINE.UA, підрахування результатів голосування на виборах мера Києва може затягнутися до першого тижня листопада. З попередженням про терміни офіційного оголошення підсумків виступили у Київській міській територіальній виборчій комісії. За даними відомства, оголосити повні результати повинні до 6 листопада.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?