У Зеленського відповіли, як США будуть залучені до переговорів по Донбасу
Категорія
Політика
Дата публікації

У Зеленського відповіли, як США будуть залучені до переговорів по Донбасу

У Зеленського відповіли, як США будуть залучені до переговорів по Донбасу
Джерело:  Голос Америки

Незважаючи на те, що президент Трамп нещодавно виявив готовність взяти участь у переговорах з приводу врегулювання війни на Донбасі, це питання поки не стоїть на порядку денному. Про це в інтерв’ю « Голосу Америки » заявив тимчасовий повірений в справах США в Україні Вільям Тейлор, повідомляє ONLINE.UA.

«Президент Зеленський та інші представники українського уряду заявляли, що якщо нині діючий «нормандський формат», «нормандська четвірка» не дасть результатів – а вони хочуть результатів – тоді вони розглянуть можливість просити Сполучені Штати і Британію приєднатися», – заявив американський дипломат.

Вільям Тейлор додав, що на даний час від України офіційного запиту про допомогу США в переговорах поки що не надходило.

За словами тимчасового повіреного в справах США в Україні, з’явились певні ознаки, які свідчать про те, що Росія хотіла б піти з Донбасу. Насамперед це пов’язано з економічним тягарем, який несуть всі росіяни через агресію в Україні.

«Йдеться не лише про санкції, але санкції також, бо санкції таки мають реальний вплив на кожного з росіян і на російську економіку – так от, тягар, який платить російський уряд і російський народ, позначається на їхній економіці. Бо їм доводиться платити за свої війська на Донбасі. За підтримку своїх служб на Донбасі і в Криму», – заявив Тейлор.

Щодо майбутньої зустрічі президентів США та України, то дипломат припустив, що вона, скоріше за все, станеться найближчими днями у Нью-Йорку в рамках щорічної Генеральної асамблеї ООН.

«Одна річ, на яку ми сподіваємось і якої хотіли б, це – щоб президенти Зеленський і Трамп познайомились один з одним. Це важливо для лідерів – мати особисті стосунки», – заявив Тейлор.

Нагадаємо, що у понеділок у Конгресі США почала роботу комісія, яка хоче з’ясувати, чи тиснув Трамп на Зеленського з метою отримання компромату на свого суперника Джо Байдена.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?