У Зеленського відреагували на смерть мера Харкова Геннадія Кернеса
Категорія
Політика
Дата публікації

У Зеленського відреагували на смерть мера Харкова Геннадія Кернеса

У Зеленського відреагували на смерть мера Харкова Геннадія Кернеса
Джерело:  online.ua

Команда українського лідера Володимира Зеленського нарешті відреагувала на звістку про смерть відомого політика та мера Харкова Геннадія Кернеса. Як уже згадувалося раніше,  він доволі довго намагався вилікуватися від коронавірусу в німецькій клініці "Шаріте", однак лікарям не вдалося врятувати його життя. В Офісі президента, коментуючи цю новину, зазначили, що до покійного міського голови було неоднозначне ставлення у суспільства, однак він працював на благо свого міста. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на заяву ОП.

"Ставлення до Геннадія Кернеса в нашому суспільстві не було, та й не могло бути однозначним. Це зрозуміло. Він пройшов такий шлях у житті, який точно виключає одностайність у його оцінках. Проте в нього було бачення розвитку свого міста, і саме як міський голова він працював, вкладаючи у Харків усі свої емоції та компетенції. Люди це цінували. Люди обирали саме його міським головою", — наголосили представники команди Володимира Зеленського.

На переконання Офісу президента, якщо наступний міський голова Харкова зможе забезпечити якість управління міським господарством і такий самий соціально орієнтований зміст міської політики як це було при Кернесі, то це буде мінімумом для пам’яті про покійного мера.

"Співчуваємо близьким, родині та харків’янам", — додали представники ОП.

Нагадаємо, що зранку 17 грудня 2020 року стало відомо, що міський голова Харкова Геннадій Кернес, який лікувався від коронавірусу в Німеччині, помер. Напередодні у політика відмовили нирки. Після цього очільниця управління "ОПОРИ" Ольга Айвазовська заявила, що за законом про місцеве самоврядування, у разі смерті міського голови повноваження мера здійснює секретар відповідної міської ради. Як уже згадувалося раніше, 9 грудня секретарем міськради Харкова обрали Ігоря Терехова, якому раніше пророкували крісло голови Харківської ОДА.

Як повідомляв ONLINE.UA, 17 листопада офіційно стало відомо, що на 85-му році життя помер відомий театральний режисер, народний артист України та Росії Роман Віктюк. 

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?