Пішов з життя відомий український режисер Роман Віктюк
Категорія
Культура
Дата публікації

Пішов з життя відомий український режисер Роман Віктюк

Пішов з життя відомий український режисер Роман Віктюк
Джерело:  online.ua

17 листопада офіційно стало відомо, що на 85-му році життя помер відомий театральний режисер, народний артист України та Росії Роман Віктюк. Сумною новиною з журналістами поділилася помічниця художнього керівника театру Віктюка Людмила Ісакович. За її словами, діяч культури помер у лікарні імені братів Бахрушиних, передає ONLINE.UA.

"Роман Григорович помер", — заявила вона.

Варто звернути увагу на те, що 27 жовтня Романа Віктюка госпіталізували з коронавірусом. Спочатку його помістили у відділення терапії, однак згодом стан режисера погіршився, і його перевели в реанімацію. Поки точну причину смерті відомого режисера не називають.

Нагадаємо, що Роман Віктюк народився 28 жовтня 1936 року у Львові. Після закінчення школи він став студентом Державного інституту театрального мистецтва, який знаходиться у Москві. Отримавши диплом, Роман Віктюк повернувся до рідного Львова, де спершу працював актором, а згодом і режисером. Саме тут митець створив власну студію при Львівському палаці піонерів. Талановитий режисер отримував запрошення працювати у Твері, Вільнюсі, Одесі, Таллінні, Києві, Казані, Ризі, Москві тощо. За десятки років роботи в театрі він поставив близько 200 вистав, найвідоміші з яких: "Федра", "Мадам Баттерфляй", "Лоліта", "Дама без камелій", "Служниці".

Варто зазначити, що 24 роки тому Роман Віктюк створив театр у Москві, де до останніх днів життя був головним режисером і художнім керівником. Мав українець і танцювальну школу в Італії, а також театр в Ізраїлі. Не можна не згадати про те, що після переїзду до Москви Роман Віктюк завжди нагадував усім, що він – українець.

"Хочу жителям Донбасу сказати лише одне: ви живете за межами Бога, ви Його не чуєте. На секунду вимкніть усі телеканали, закрийте очі и побудьте у тиші. Без зла, без насилля, без вбивств. У цій тиші, долучившись до Неба, можливо, у вашій душі щось відбудеться. Має відбутися, якщо ви українці. Якщо ви не громадяни України, навіть ця тиша вам не допоможе, тоді дайте Україні спокій", – говорив Роман Віктюк.

Талановитий режисер доволі часто приїжджав до України зі своїми виставами та активно брав участь у культурних та громадських заходах.

 Як повідомляв ONLINE.UA, у середу, 28 жовтня,  стало відомо про смерть мера міста Бориспіль Київської області Анатолія Федорчука, який боровся у лікарні з коронавірусом COVID-19.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?