У Зеленського відреагували на версії трагічної авіакатастрофи в Ірані
Категорія
Політика
Дата публікації

У Зеленського відреагували на версії трагічної авіакатастрофи в Ірані

У Зеленського відреагували на версії трагічної авіакатастрофи в Ірані
Джерело:  online.ua

Президент України Володимир зеленський ознайомився зі звітом оперативного штабу, який створили через загибель лайнера Boeing 737 в Ірані. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на прессекретарку лідера Юлію Мендель у Twitter.

За її словами, йдеться про кілька версій, що пояснюють трагічний інцидент.

"Обговорено кілька версій авіакатастрофи. Ми повинні запобігати маніпуляціям до того, як розслідування буде завершено", - додала Мендель.

Речниця президента також нагадала, що Зеленський оголосив четвер, 9 січня, днем жалоби у зв'язку із загибеллю 176 осіб.

Нагадаємо, інцидент стався неподалік від Тегерана 8 січня. Лайнер "Міжнародних українських авіаліній" впав невдовзі після того, як набрав висоту.

Наразі причини катастрофи невідомі. Ускладнює ситуацію новизна літака - його придбали у 2016 році - та досвідченість екіпажу.

Як повідомляв ONLINE.UA, РНБО оголосила загалом 4 головні версії авіакатастрофи в Ірані. Одна з найгостріших - ураження лайнера ракетою ЗРК "Тор". Інші пояснення - руйнування та вибух двигуна (технічна несправність або теракт), а також зіткнення з іншим літальним апаратом, можливо - БПЛА.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?