У Зеленського виступили з резонансною заявою щодо мінських угод
Категорія
Політика
Дата публікації

У Зеленського виступили з резонансною заявою щодо мінських угод

У Зеленського виступили з резонансною заявою щодо мінських угод
Джерело:  Голос Америки

Очільник МЗС України Вадим Пристайко наголосив, що мінські угоди себе вичерпали, тому на тлі тривалої війни на Донбасі та постійної ескалації необхідно внести до них зміни. Український дипломат наголосив, що війна не закінчується, і офіційний Київ не може дозволити, щоб РФ, яка почала її, легко відійшла від неї. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на  "Голос Америки".

"Ми хочемо, щоб всі члени ООН нагадали своїм урядам, що війна все ще не закінчилася, а Україна потребує допомоги і підтримки", – підкреслив Пристайко, а також додав, що конкретні пункти мінських домовленостей реалізовувати неможливо.

За його словами, найближчим часом буде розроблено новий документ, який буде простіше виконати та досягти результатів. Глава МЗС каже, що офіційний Київ працює над новою редакцією мінських домовленостей. Що важливо розуміти, РФ публічно виступає проти внесення в них змін. Він наголосив, що ці домовленості слід було виконати ще 2015 році.

"Зараз – 20-й рік. А ми все ще не досягли миру. Тому ми вважаємо, що цей документ не просто можна, а потрібно змінювати, адже деякі його пункти реалізувати неможливо. Українська сторона зараз працює, щоб змусити всіх учасників погодитися з тим, що "мінські домовленості вичерпали себе та вимагають змін",
– заявив Вадим Пристайко.

Український дипломат наголосив, що деякі зміни до мінських угод вже внесли, зокрема, щодо формули Штайнмайера та розведення сил. Варто зазначити, що Кремль проти цього не заперечував.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що Путін озвучив нові звинувачення Україні.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?