У Зеленського виступили за нові санкції проти Росії. Що передбачає пропозиція
Категорія
Політика
Дата публікації

У Зеленського виступили за нові санкції проти Росії. Що передбачає пропозиція

У Зеленського виступили за нові санкції проти Росії. Що передбачає пропозиція
Джерело:  daily.rbc.ua

Росію необхідно вилучити з платіжної системи SWIFT, вважає очільник української делегації у Тристоронній контактній групі Леонід Кравчук. Він стверджує, що таким чином посилиться тиск на країну-агресора. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на "РБК-Україна".

За оприлюдненими даними, дипломат запропонував такий шлях, якщо російська сторона відмовиться від зосередження на виконанні досягнених домовленостей та відтермінування дорожніх карт.

"Тиск на Росію повинен бути, вона іншого не розуміє, вона ніколи не вважала політико-дипломатичний переговорний процес можливим для себе", - пояснив Кравчук.

Він наголосив, SWIFT можна перетворити на новий санкційний етап.

"Ми офіційно повинні сказати: ми зробили все, вичерпали всі можливості та бачимо безвихідь. Але це не означає, що ми вже завтра припинимо мінський формат. Ми і далі будемо в ньому працювати, докладати всіх зусиль, але коли побачимо, що ми вже пішли на останні кроки, тоді буде "план Б", - звернув увагу перший президент.

Нагадаємо, санкції проти Росії вперше ввели навесні 2014 року, коли кремлівські війська окупували Крим. Пізніше їх розширяли, доповнювали, пролонгували.

Пізніше агресор відзначився причетністю до війни на Донбасі, а також репресіями на території захоплених українських районів.

До санкційного тиску приєдналися безпосередньо Україна, Євросоюз, Сполучені Штати, Велика Британія, Канада та багато інших держав Заходу.

Як повідомляв ONLINE.UA, у Міністерстві закордонних справ України привітали ухвалення в Євросоюзі нового механізму санкцій за порушення прав людини. Офіційний Київ сподівається, це призведе до відповідної реакції на репресії окупаційного уряду Росії у Криму та в ОРДЛО.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?