У Зеленського висунули вимогу команді Путіна щодо Донбасу
Категорія
Політика
Дата публікації

У Зеленського висунули вимогу команді Путіна щодо Донбасу

У Зеленського висунули вимогу команді Путіна щодо Донбасу
Джерело:  online.ua

Член команди президента Володимира Зеленського, а також очільник української делегації в Тристоронній контактній групі Леонід Кравчук озвучив жорстку вимогу команді господаря Кремля Володимира Путіна — він хоче, щоб офіційна Москва невідкладно допустила на окуповані території Міжнародне агентство з атомної енергії. Поки люди президента РФ цю вимогу просто ігнорують, інформує ONLINE.UA з посиланням на  пресслужбу  української делегації у ТКГ.

"Борис Гризлов (глава російської делегації – ред.) не спромігся відповісти на пряме питання Глави української делегації щодо допуску інспекції МАГАТЕ на окуповані території. Зусилля української сторони досягти домовленості в рамках ТКГ щодо направлення інспекторів МАГАТЕ на тимчасово окуповані території в мм. Донецьк і Луганськ поки не дали результату, оскільки російська сторона унеможливлює ухвалення рішення ТКГ з цього питання", — йдеться в повідомленні.

Представник команди Володимира Зеленського звернув увагу на те, що українська сторона залишає за собою право звертатися до світової спільноти, урядів та організацій з тим, щоб тиск на офіційну Москву посилювався, зазначена інспекція була проведена, а Україна змогла виконати свої зобов’язання в рамках Угоди між Україною та МАГАТЕ про застосування гарантій у зв’язку з Договором про нерозповсюдження ядерної зброї та Додаткового протоколу до цієї угоди.

За словами Кравчука, люди Володимира Путіна декілька разів намагалися перевести обговорення від практичних кроків щодо виконання Нормандських та Мінських домовленостей. Саме тому колишній український президент нагадав Гризлову, що РФ досі залишається стороною конфлікту та окуповує Крим та ОРДЛО.

Як уже згадувалося раніше, в результаті російської агресії МАГАТЕ з 2014 року не в змозі перевіряти локації на окупованих територіях, де використовується ядерний матеріал. Ще 3 роки тому стало відомо, що окупанти Донбасу наказали відключити обладнання в радіоактивній шахті "Юнком" в н.п. Бунге (колишній Юнокомунарівськ). Колишній очільник Мінекології та природних ресурсів України Остап Семерак ще тоді попереджував, що можливе затоплення бойовиками шахти "Юнком" на Донбасі становить серйозну загрозу для екологічної безпеки.

Як повідомляв ONLINE.UA, у Зеленського готові будувати дамбу для недопущення води у Крим.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?