У Зеленського висунули новий план для зупинки війни на Донбасі
Категорія
Політика
Дата публікації

У Зеленського висунули новий план для зупинки війни на Донбасі

У Зеленського висунули новий план для зупинки війни на Донбасі

Українська сторона вважає доцільним узгодити нові домовленості для вирішення війни на Донбасі. Віцепрем'єр-міністр з питань реінтеграції ОРДЛО Олексій Резніков звернув увагу на потребу Києва у "нових альянсах". Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на "Дзеркало тижня".

За його словами, не слід зволікати з новими домовленостями, оскільки "Мінськ" вже тривалий час не функціонує.

"Якщо мінські угоди не працюють, то давайте підпишемо інші, наприклад, Стокгольмські. Чому ні? Швеція головуватиме з 1 січня в ОБСЄ. Це питання політичної волі лідерів європейських країн, і не тільки європейських", - запропонував Резніков.

Як приклад віцепрем'єр згадав ситуацію в Нагірному Карабасі, щодо цього конфлікту існували угоди, які не були ефективними.

"Подивіться на приклад Карабаху. Проблемі 30 років і сьогодні знову рвонуло. Це говорить про те, що не можна затягувати, потрібно знаходити інші рішення, сідати разом і шукати. Якщо б ми могли самі впоратися, ми б це зробили. Але ми, на жаль, не можемо самі впоратися, це правда. Тому потрібні нові, посилені альянси", - додав очільник української делегації в Тристоронній контактній групі.

Слід нагадати, українська сторона неодноразово виступала з обережними ідеями про пошук альтернативи мінським домовленостям, оскільки виконати їх станом на сьогодні неможливо.

Як повідомляв ONLINE.UA, раніше Резніков нагадав про мінські домовленості, де говориться про отримання контролю над кордоном на другий день після виборів. Утім, Київ не готовий на такі умови, оскільки збройна ескалація триватиме з новою силою у відповідних районах після спроби втілити такий план.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?