У Зеленського закликали до прискорення вступу України в НАТО
Категорія
Політика
Дата публікації

У Зеленського закликали до прискорення вступу України в НАТО

У Зеленського закликали до прискорення вступу України в НАТО
Джерело:  online.ua

В Офісі президента звернули увагу на значний прогрес України на полі євроатлантичної інтеграції. Голова відомства на Банковій Андрій Єрмак одночасно наголосив, що цей процес має бути прискореним — українська сторона перед іноземними партнерами продемонстрували стійку прихильність до демократичного устрою та навіть боронить цю парадигму від агресивних зазіхань російського сусіда. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Інтерфакс-Україна.

“Сподіваюся, що процес вступу України до НАТО буде максимально прискорений. В Україні триває війна, наша країна є форпостом захисту демократичних цінностей, тому ми заслуговуємо стати частиною сім'ї країн НАТО. Щодня на Донбасі українці гинуть за свій демократичний вибір”, - пояснив Єрмак.

За його словами, у червні 2020 року союзники НАТО надали українському партнеру статус учасника програми “Партнерство розширених можливостей”. Таке рішення фактично “вивело Україну на новий рівень.

Голова офісу Володимира Зеленського визнав, “наразі настав час, коли Україна має щодня говорити про вступ до НАТО, вимагати вступу, оскільки виконує дорожню карту кроків, необхідних для асоціації”.

“Членство в НАТО — наша мета”, - підсумував свій виступ Єрмак.

У березні Зеленський звернув увагу на важливість проведення повноцінної судової реформи, яка надасть українцям відчуття справжньої справедливості. Такі ініціативи він буквально назвав одним з факторів євроатлантичної інтеграції держави.

Як повідомляв ONLINE.UA, обговорення членства України в НАТО тривають уже багато років, однак помітного прогресу в цьому питанні так і не відбулося. Попри те, що чимало членів Альянсу сьогодні заявляють про абсолютну підтримку офіційного Києва на шляху до вступу в блок, у 2008 році вони ж блокували можливість України приєднатися до НАТО. В першу чергу, йдеться про канцлерку Німеччини Ангелу Меркель.

За словами українського дипломата Олександра Чалого (надзвичайного та повноважного посла, першого заступника міністра закордонних справ у 2003 – 2004), саме вона у 2008 році було однією з тих, хто голосував проти надання нашій країні ПДЧ (План дій щодо членства у НАТО).

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?