У Зеленського хочуть від США більшого впливу на врегулювання війни на Донбасі
Категорія
Політика
Дата публікації

У Зеленського хочуть від США більшого впливу на врегулювання війни на Донбасі

У Зеленського хочуть від США більшого впливу на врегулювання війни на Донбасі
Джерело:  online.ua

Український міністр закордонних справ міністр Кулеба вважає, що Сполучені Штати можуть бути надзвичайно впливовими у врегулюванні війни на Донбасі. Він звертає увагу на спроможність Вашингтону діяти навіть за межами переговорів “нормандської четвірки”. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на інтерв’ю телеканалу “Прямий”.

За словами дипломата, така підтримка дуже допомогла б Україні у сьогоденних умовах.

“Наша мета полягає у тому, і я не буду якось кривити душею, щоб Сполучені Штати ще активніше допомагали протидіяти російській агресії і ще активніше долучилися до трансформації всередині України для того, щоб ми змогли протидіяти тим, хто хоче затягнути країну у минуле… Ми хочемо більш активної участі в процесі урегулювання на Донбасі. Зараз Сполучені Штати, скажімо так, спостерігають за процесом, роблять певні кроки, які впливають, але вони можуть робити більше”, - додав Кулеба.

Міністр зауважив, американський партнер може сильно допомогти Києву, для цього не потрібно залучати його до формату переговорів на рівні Росії, Німеччини, Франції.

“Навіть не ставши членом “нормандської четвірки”, можна робити більше, і для мене дуже важливо було почути у виступі президента Байдена на Мюнхенській безпековій конференції слова про Україну - про те, що підтримка територіальної цілісності України є життєво важливою для Європи і для Сполучених Штатів, для трансатлантичної єдності. Тому вони можуть робити більше, будучи в “нормандській четвірці” чи не будучи. Сполучені Штати - достатньо самозабезпечена країна для того, щоби діяти за будь-яких обставин”, - наголосив він.

Кулеба вважає, одночасно з тим Сполучені Штати можуть допомогти українській владі у процесі деокупації захопленого Росією Криму.

Як повідомляв ONLINE.UA, режим російського президента Володимира Путіна обурений  рішенням українського лідера Володимира Зеленського ввести санкції проти глави ОТЗЖ і кума голови РФ Віктора Медведчука і його дружини Оксани Марченко. У Кремлі відразу ж прокоментували обмеження і зв’язали їх з загостренням на Донбасі, яке вже спостерігається. Але з основною відповіддю на санкції Медведчука Путіна почекає.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?