У Зеленського затвердять агресію Росії проти України у законодавстві
Категорія
Політика
Дата публікації

У Зеленського затвердять агресію Росії проти України у законодавстві

У Зеленського затвердять агресію Росії проти України у законодавстві
Джерело:  online.ua

Віцепрем’єр-міністр Олексій Резніков передбачає ввести у законодавство України визначення Російської Федерації як держави-агресора. Очільник Міністерства з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій зауважив, це згадають в одному з актуальних законопроєктів. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Укрінформ.

За його словами, йдеться про законопроєкт “Про державну політику перехідного періоду”.

“Ми пропонуємо в цьому законі відверто сказати, що держава-агресор, стосовно окупованого Криму, Севастополя та окремих районів Донбасу — є Російська Федерація — чітко і зрозуміло. І тоді далі всі наслідки правові можна потім буде використовувати”, - пояснив Резніков.

Він зауважив, кримська територія разом з окремими районами Донеччини та Луганщині не анексовані, а саме тимчасово окуповані. Політик назвав це важливим міжнародним елементом.

Міністр уточнив, влада розроблює перелік термінів, який чітко визначить аспекти російської агресії в Україні на законодавчому рівні — це дозволить уникати плутанини під час обговорення цієї теми.

Нагадаємо, наразі триває приймання пропозицій з приводу законопроєкту “Про державну політику перехідного періоду”. Воно продовжуватиметься до 5 лютого.

Як повідомляв ONLINE.UA, Олексій Резніков, назвав рамковою відповідну законодавчу ініціативу. Водночас урядовці планують окрім законопроєкту про державну політику перехідного періоду підняти тему змін у наступні закони: "Про забезпечення прав і свобод переселенців", "Про військово-цивільні адміністрації", "Про тимчасово окуповані території на Донбасі", а також інші 55 кодексів і законодавчих документів.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?