У Зеленського заявили про новий майданчик переговорів замість Мінська
Категорія
Політика
Дата публікації

У Зеленського заявили про новий майданчик переговорів замість Мінська

У Зеленського заявили про новий майданчик переговорів замість Мінська
Джерело:  online.ua

Мінськ у 2021 році перетворився на місце, де неможливо організовувати подальший переговорний процес за участі України та Росії щодо війни на сході, стверджує голова делегації Києва Леонід Кравчук.

Джерело: Україна 24

За словами одного з учасників процесу в Тристоронній контактній групі, білоруська сторона дискредитувала себе та зробила фізично неможливим збори делегацій після інциденту з лайнером Ryanair.

Він вважає, для офлайн зустрічей контактної групи необхідно знайти новий нейтральний майданчик.

“У нас не буде вже рейсів до Білорусі, ми не зможемо навіть туди потрапити. Таким чином, з огляду на ситуацію, що склалася, диктаторську поведінку, яку демонструє самопроголошений президент Білорусі Лукашенко, зрозуміло, що ми не можемо навіть розглядати питання про точку обговорення - мінський майданчик. Ми обов'язково будемо шукати новий майданчик”, - пояснив Кравчук.

Він уточнив, що українська сторона звертатиметься до кожної сторони переговорного процесу з питанням про пошуки нової платформи для нього. Перш за все звернення адресуватиметься представникам ОБСЄ.

Водночас українській владі доведеться з максимальною пильністю тепер стежити за подіями на спільному кордоні з Білоруссю, а не тільки Росією.

Захоплення лайнера з Романом Протасевичем

Лайнер з опозиційним журналістом прямував з Афін до Вільнюса та не мав планів на посадку на території Білорусі. Екіпаж фактично змусили до цього, коли той знаходився вже неподалік від литовського кордону.

Вже після приземлення правоохоронці точково ідентифікували Протасевича з його дівчиною серед пасажирів та заарештували їх. Літак повернувся в небо лише 7 годин після, а бомбу так і не знайшли.

Пізніше представники ХАМАС та Швейцарії, яких режим Лукашенка вказав як джерела повідомлення про мінування, з обуренням спростували відповідні дані. У Євросоюзі взагалі назвали інцидент “повітряним піратством” з боку Білорусі.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?