У Зеленського заявили про нову ідею щодо повернення Донбасу та Криму
Категорія
Політика
Дата публікації

У Зеленського заявили про нову ідею щодо повернення Донбасу та Криму

У Зеленського заявили про нову ідею щодо повернення Донбасу та Криму
Джерело:  online.ua

Член команди українського лідера Володимира Зеленського та заступник Міністра з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України Ігор Яременко офіційно повідомив про те, що наразі штаб глави держави розглядає питання повернення тимчасово окупованих територій — півострова Крим та частин Донецької і Луганської областей — винятково як єдине ціле. З такою гучною заявою політик виступив під час презентації аналітичної доповіді "Нова політика деокупації: дороговкази та перестороги", підготовленої Радою зовнішньої політики "Українська призма", передає ONLINE.UA з посиланням на сайт українського відомства.

"Логіка необхідності об’єднання кейсів Донбасу та Криму була покладена в основу переформатування структури нашого Міністерства. Ми відійшли від регіональних директоратів, або департаментів, як це було раніше, коли існували окремі напрямки щодо Криму і окремо щодо Донецька з Луганськом. Тепер коли ми говоримо про окуповані території, ми розглядаємо комплексно Крим і Донбас. Саме об’єднання цих двох кейсів дає нам у майбутньому перевагу у напрямку деокупації цих територій", — підкреслив український посадовець.

За його словами, наразі питання повернення Донбасу на порядку денному разом із Кримом.

"Звісно, це не простий шлях, який перед нами попереду. Адже безпечна реінтеграція Донбасу потребуватиме колосальних зусиль і концентрації ресурсів. РФ буде намагатись це використати у своїх інтересах для того, аби відвернути увагу від питання Криму задля легітимізації окупації українського півострова", — зауважив Ігор Яременко.

Окрім того, представник Кабміну нагадав, що Мінреінтеграції постійно наголошує на необхідності проведення безпечної реінтеграції, що означає вирішення питань безпеки як перший крок до подальшого врегулювання конфлікту.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що 19 листопада відбулося позачергове засідання гуманітарної підгрупи Тристоронньої контактної групи щодо врегулювання ситуації на Донбасі: про що домовилися команди Володимира Зеленського та Володимира Путіна можна дізнатися в нашому матеріалі.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?