У Зеленського заявили про розпач і помилку Кремля щодо Криму
Категорія
Політика
Дата публікації

У Зеленського заявили про розпач і помилку Кремля щодо Криму

У Зеленського заявили про розпач і помилку Кремля щодо Криму
Джерело:  online.ua

На території окупованого Криму тривалий час існує проблема з водними ресурсами. Вони тиждень за тижнем продовжують загострюватися, оскільки реального рішення у цій ситуації Кремль не має. Віцепрем’єр-міністр Олексій Резніков звернув увагу на чітку червону лінію для офіційного Києва — український уряд не постачатиме ані краплини питної води на пів острів, доки він залишається під контролем російського режиму. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на LB.ua.

Таким чином посадовець прокоментував сеанс відеозв’язку президента Володимира Путіна з окупаційною владою Криму, який планують провести у четвер, 18 березня.

“Тепер росіяни розуміють, що вони допустили серйозну помилку, не знають, як вийти з ситуації, що склалася. Вони прекрасно розуміють, що Україна ніколи не поставить їм воду до деокупації півострова. Тому все, що ми зараз спостерігаємо, — це виключно політтехнологічний проєкт”, - пояснив Резніков.

За його словами, перш за все причина проблем — мілітаризація, оскільки саме на ці об’єкти витрачають надзвичайні ресурси.

“Вони ж через мілітаризацію півострова неефективно використовують водні запаси. Мирному населенню при раціональному використанні води там з головою вистачає. Просто потрібно правильно все робити: використовувати ресурс і його економити. А вони почали мілітаризувати півострів, намагатися напоїти військових, а також півмільйона завезених російських громадян (проводячи при цьому асиміляцію нашого етнічного складу)”, - стверджує міністр з питань реінтеграції.

Нагадаємо, нестачу води також зумовила відсутність суттєвих опадів, які б заповнювали водосховища чи водойми. Для подолання водної кризи окупаційний режим навіть почав забирати воду з місцевих озер, а це своєю чергою спровокувало обміління окремих річок.

До вторгнення значні обсяги питної води для населення Крим отримував з материкової частини України, однак у 2014 році це припинилося через неможливість постачати ресурси збройним окупантам.

Як повідомляв ONLINE.UA, люди російського президента Володимира Путіна уже знайшли "винних" у тому, що Крим страждає від нестачі питної води. Глава так званого парламенту окупованого Росією Криму Володимир Константинов почав цинічно стверджувати, що до водної блокади півострова безпосередньо причетні українські народні обранці Рефат Чубаров і Мустафа Джемілєв.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?