Люди Путіна вже знайшли "винних" у водній блокаді Криму
Категорія
Україна
Дата публікації

Люди Путіна вже знайшли "винних" у водній блокаді Криму

Люди Путіна вже знайшли "винних" у водній блокаді Криму
Джерело:  online.ua

Люди російського президента Володимира Путіна уже знайшли "винних" у тому, що Крим страждає від нестачі питної води. Глава так званого парламенту окупованого Росією Криму Володимир Константинов почав цинічно стверджувати, що до водної блокади півострова безпосередньо причетні українські народні обранці Рефат Чубаров і Мустафа Джемілєв. Про це інформує ONLINE.UA з посиланням на "РИА Новости".

"Водну блокаду ми розцінюємо як спробу геноциду і фізичного знищення людей. За її організацією стоять колишні кримські політики і бізнесмени, які після возз'єднання Криму з Росією втекли в Україну. Це Андрій Сенченко, а також лідери визнаної екстремістського і забороненої в Росії організації "Меджліс кримськотатарського народу" Рефат Чубаров і Мустафа Джемілєв", - заявив Володимир Константинов.

На переконання проросійського політика, відповідальний за проблеми кримчан з питною водою також колишній український президента Петро Порошенко, "з чиєї згоди все було зроблено", а також чинний глава держави Володимир Зеленський, "який продовжує розпочатий курс варварського ставлення до кримчан".

Не можна також не згадати про те, що в анексованому Криму нещодавно обміліли Аянське, Партизанське та Сімферопольське водосховища, які забезпечували водою великі міста українського півострова. Саме через це проросійська влада перевела місцевих жителів на жорстку економію і почала подавати воду населенню за графіком. Так, обмеження ввели в Сімферополі, Алушті, селищі Партеніт і селі Малий Маяк, Євпаторії, Ялті та інших містах півострова.

Нагадаємо, 85% потреб півострова в прісній воді завжди забезпечувала материкова Україна через Північно-Кримський канал. Після анексії Криму в 2014 році Україна водопостачання припинила. Влітку 2020 року ситуація з водою різко погіршилася через посуху. Згодом посіпаки Кремля знизили подачу питної води населенню, хоча ще зовсім недавно російське "керівництво" українського Криму запевняло в тому, що проблем з водою на півострові немає.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що  окупанти Криму почали готувати кримчан до гіршого сценарію з водою.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?