У Зеленського жорстко відповіли на нахабне рішення Путіна проти України
Категорія
Політика
Дата публікації

У Зеленського жорстко відповіли на нахабне рішення Путіна проти України

У Зеленського жорстко відповіли на нахабне рішення Путіна проти України
Джерело:  Укрінформ

У МЗС України жорстко відреагували на чергову нахабну витівку команди російського президента Володимира Путіна, яка вирішила повернути офіційному Києву ноту протесту через проведення так званого "військово-морського параду" в окупованому Севастополі без розгляду документа. У дипломатичному відомстві не здивовані рішенням і цинічними заявами Кремля, де запропонували Україні "позбутися ілюзій і звикнутися з тим фактом, що Крим і Севастополь є невід'ємною частиною Росії". В українському МЗС в свою чергу запропонували Москві звикнути до того, що подібна її поведінка не шкодить офіційної фіксації чергового правопорушення з метою його включення в поточні та майбутні справи щодо Росії у зв'язку з її триваючої збройною агресією проти України. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Укрінформ.

"Не здивовані фактом повернення російським МЗС ноти протесту України в зв'язку з проведенням 26 липня 2020 року під тимчасово окупованим Севастополем так званого "військово-морського параду" з пропозицією Україні "позбутися ілюзій і звикнутися з тим фактом, що Крим і Севастополь є невід'ємною частиною Росії". Звиклися ми тільки з фактом страусиної поведінки російської дипломатії - повернути документ, ніби й не було", - прокоментували нове рішення Путіна проти України в МЗС.

У дипвідомстві чітко дали зрозуміти Кремлю, що не збираються закривати очі на російську агресію проти України та порушення Росією норм міжнародного права.

Нагадаємо, скандальний парад з нагоди Дня військово-морського флоту Росії відбувся 26 липня в акваторії Севастопольської бухти. Варто звернути увагу на те, що там задіяли 57 кораблів і допоміжних суден, 20 БТРів, 28 літаків, вертольотів і безпілотників. Крім того, після параду на площі Нахімова окупанти влаштували виставку озброєння та агітували кримчан до служби в армії. В МЗС України військовий парад розцінили як чергове порушення російською стороною норм міжнародного права, в зв'язку з чим в РФ була направлена нота протесту. У документі влада України вказала, що цинічна організація "параду" окупаційного флоту є черговою ілюстрацією свідомих кроків Росії по ескалації напруженості в українсько-російських відносинах, а також порушенням російською стороною норм міжнародного права, численних резолюцій Генеральної Асамблеї ООН, а також законодавства України.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що в РНБО попередили українців про небезпеку наступу Росії. Проросійські окупанти вже підготували в анексованому Криму свої військові штаби і мобілізаційну базу для військових навчань, які в будь-який момент можуть перейти в активну фазу бойових дій.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?