У Зеленського зізналися, що запишуть у рішенні нормандського саміту
Категорія
Політика
Дата публікації

У Зеленського зізналися, що запишуть у рішенні нормандського саміту

У Зеленського зізналися, що запишуть у рішенні нормандського саміту

Глава МЗС України Вадим Пристайко нарешті розповів про зміст проєкту рішення саміту у Нормандському форматі, який був узгоджений чотирма державами. Інформацією він поділився з журналістами під час конференції NATO Engages у Лондоні, повідомляє ONLINE.UA з посиланням на "Європейську правду".

За словами українського дипломата, такий проєкт не є новим документом – він був узгоджений на початку осені, однак досі саме він лишається робочим варіантом, який має лягти в основу фінального рішення лідерів.

"Ще 2 вересня радники лідерів 4 країн затвердили заключні положення комюніке, яке буде оприлюднене по завершенні саміту... Документ, скажу чесно, не зовсім амбітний, він дуже обережний. На сьогоднішній момент документ передбачає фіксацію досягнень", - пояснив Пристайко.

Він також чітко переказав зміст положень, які зазначені в узгодженому проєкті.

"Лідери відзначають успішне розведення на трьох ділянках і пропонують визначити наступні точки розведення. Лідери відзначають успішний обмін, який відбувся, і пропонують прискорити роботу по наступному етапу обміну, включаючи ідею всіх на всіх. Далі, лідери вимагають визначити наступні ділянки для розмінування, і так далі", - розповів очільник МЗС.

Український дипломат наголосив, що це дуже короткий документ, в кінці якого у проєкт написано, що лідери уповноважують свої переговорні команди продовжити підготовку наступних (ініціатив).

"Це загальні фрази, які перетворяться на документ тільки по завершенню зустрічі глав держав", - підсумував Пристайко.

Як повідомляв ONLINE.UA, раніше Дмитро Кулеба нарешті пояснив, що змусило очільника Кремля Володимира Путіна зголоситися на зустріч "нормандської четвірки" 9 грудня в Парижі.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?