У Зеленського зробили невідкладну заяву про переговори щодо Донбасу - усі деталі
Категорія
Політика
Дата публікації

У Зеленського зробили невідкладну заяву про переговори щодо Донбасу - усі деталі

У Зеленського зробили невідкладну заяву про переговори щодо Донбасу - усі деталі
Джерело:  online.ua

Берлін стане місцем проведення новим переговорів щодо врегулювання війни на Донбасі. Наразі у німецьку столицю вже вирушили представники Офісу президента Україні — Андрій Єрмак та міністр тимчасово окупованих територій Олексій Резніков. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на президентську пресслужбу.

За офіційними даними, делегація спрямувала до Берліна у п'ятницю, 3 липня. Українські представники зустрінуться з радниками державних лідерів країн "нормандської четвірки".

"У межах зустрічі планується обговорення прогресу в роботі Тристоронньої контактної групи, стану виконання домовленостей грудневого саміту в Нормандському форматі в Парижі та перспективи проведення наступної зустрічі лідерів держав "нормандської четвірки" в Берліні", - пояснили в ОПУ.

Нагадаємо, востаннє лідери "нормандського формату" зустрічалися у грудні 2019 року. Для президентів Володимира Зеленського та Володимира Путіна ця зустріч була першою.

Тоді сторони домовилися продовжувати обговорення на всіх рівнях звільнення бранців, а також обговорювати дзеркальне відведення військ в окремих районах Донбасу.

Лідери попередньо узгодили нові контакти й переговори на різних рівнях на весну. Утім, ці плани частково порушила пандемія коронавірусу COVID-19.

Сам президент Зеленський наголосив, що поставив собі дедлайн на 2020 рік щодо переговорів з Путіним та врегулювання на Донбасі. Позиція Києва зміниться, якщо суттєвих змін не вдасться досягти у цей період.

Як повідомляв ONLINE.UA, заступник голови адміністрації президента Росії та головний перемовник очільника Кремля Дмитро Козак, який є куратором переговорів по Донбасу, неочікувано для всіх 3 липня прибув у Берлін, щоб детально обговорити ситуацію на Сході України з політичними радниками нормандського формату.

Це вже не перша поїздка представника Путіна до Німеччини — цьогоріч у травні відбулися таємні переговори Козака й радників канцлерки ФРН Ангели Меркель.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?