У Зеленського зробили попередження Кремлю
Категорія
Україна
Дата публікації

У Зеленського зробили попередження Кремлю

У Зеленського зробили попередження Кремлю
Джерело:  Сьогодні

Представник президента в АРК Антон Кориневич допускає посилення санкцій по відношенню до Росії. Насамперед це стосуватиметься компаній, які причетні до будівництва Керченського мосту в анексованому Криму. Про це чиновник заявив в інтерв’ю газеті « Сегодня », повідомляє ONLINE.UA.

Відповідаючи на запитання, чи могла Україна запобігти будівництву моста, Кориневич зазначив:

«З фактичної точки зору, на жаль, ми справді говоримо про те, що РФ тимчасово контролює окупований український Крим. Тому Україна справді не мала можливості не допустити будівництво так званого кримського мосту.

З іншого боку, ми знаємо про те, що у правоохоронних органах, у прокуратурі АРК відкрито кримінальне провадження щодо незаконності будівництва цього мосту, зокрема про заподіяння шкоди екології акваторії Чорного та Азовського морів. І ми також знаємо про залучення певних іноземних компаній до будівництва мосту».

За словами Кориневича, він вважає за необхідне «серйозно обговорити питання кримських санкцій». Це стосується, в тому числі, і західних компаній, які свідомо допомагають агресору розвивати господарську діяльність на Кримському півострові.

«Можливо, треба внести зміни до законодавства: наприклад, про притягнення до відповідальності за невиконання санкцій, щоб західні партнери розуміли, що Україна реагуватиме на такі речі», – пояснив представник президента.

Нагадаємо, що у цьому ж інтерв’ю Антон Кориневич озвучив «однозначну позицію» команди президента Зеленського щодо подачі води в Крим.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?