У Зеленського звернулися із пропозицією до Лаврова та Путіна
Категорія
Політика
Дата публікації

У Зеленського звернулися із пропозицією до Лаврова та Путіна

У Зеленського звернулися із пропозицією до Лаврова та Путіна
Джерело:  online.ua

Очільник Міністерства закордонних справ України Дмитро Кулеба запропонував російському колезі Сергію Лаврову нарешті зустрітися та відверто поговорити. Представник команди українського президента Володимира Зеленського заявив, що готовий зробити все можливе, щоб вивести мінський процес з глухого кута.

Джерело: сайт МЗС України

Кулеба закликав Лаврова нарешті зустрітися заради переговорів

Згідно з останніми даними, український дипломат провів онлайн-перемовини з експертами провідних французьких аналітичних центрів у сфері зовнішньої політики та журналістами ключових французьких видань. Учасниками цього заходу стало понад 100 експертів.

Дмитро Кулеба звернув увагу на те, що його колеги з Франції та Німеччини неабияк старались, щоб переконати очільника МЗС РФ взяти участь у переговорах. Однак скандальний російський дипломат ці пропозиції продовжує ігнорувати.

"Міністри Німеччини Гайко Маас та Франції Жан-Ів Ле Дріан доклали максимум зусиль, аби залучити російського міністра Сергія Лаврова на зустріч. Якби він погодився, я був би готовий провести з ним відверту розмову про те, як вивести мінський процес із глухого кута, в який його завела Росія", - наголосив український дипломат.

Офіційний Київ робить все можливе, щоб учасниками дискусії стали всі країни нормандського формату. На переконання Кулеби, лише у такий спосіб можна оживити процес мирного врегулювання. Команда Зеленського хоче, щоб за стіл перемовин сіли лідери держав.

Український дипломат нагадав, що і Еммануель Макрон, й Ангела Меркель, й Володимир Зеленський зробили низку пропозицій про зустріч Володимиру Путіну. Однак Кремль усі пропозиції ігнорує.
Окрім того, очільник МЗС на офіційному рівні спростував російські фейки про те, що Україна готує наступальну операцію на Донбасі. Він звернув увагу на те, що команда Зеленського шукає лише політико-дипломатичне вирішення.

Читайте також:

  • У Байдена розкрили план Путіна та Лукашенка щодо України

  • У Путіна відреагували на чутки про намір нового вторгнення в Україну

  • В РНБО озвучили реальну причину агресії Путіна проти України

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?