У Зеленського звинуватили Путіна у резонансних військових злочинах
Категорія
Політика
Дата публікації

У Зеленського звинуватили Путіна у резонансних військових злочинах

У Зеленського звинуватили Путіна у резонансних військових злочинах
Джерело:  online.ua

Міністерство закордонних справ Криму звинуватило режим Володимира Путіна в Росії у військових злочинах. Саме так оцінив Київ проведення регулярного призовну на службу до російської армії серед мешканців окупованого Криму. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на брифінг міністра закордонних справ Дмитра Кулеби.

За його словами, російський агресор здійснює вже 11 призовів.

"Ви, можливо, вже чули, що на 14 жовтня, День Покрови Пресвятої Богородиці, коли наша держава відзначатиме День захисника України, російська окупаційна адміністрація запланувала відправку зі збірного пункту в Севастополі осіб, незаконно призваних РФ на строкову службу у Чорноморському флоті РФ та у військах південного військового округу. По-перше, військовослужбовців саме цього округу задіюють для здійснення агресії проти нашої держави, і це очевидний прямий зв'язок. По-друге, дуже чітко хочу зазначити, що призов у Криму — це воєнний злочин, прямо заборонений міжнародним гуманітарним правом, а саме четвертою Женевською конвенцією", - пояснив дипломат.

Він зауважив, загальна кількість призовів говорить про 12 масштабних військових злочинів на міжнародному рівні. Російська агресія проти України триває понад шість років.

"Ви могли чути різні нещодавні коментарі речника президента Росії про те, що Крим ніхто ніде не буде обговорювати, про те, що це питання закрите. Я можу абсолютно чітко заявити, що питання Криму закрите виключно у свідомості жителів Кремля", - наголосив Кулеба.

Як повідомляв ONLINE.UA, напередодні речник російського президента Дмитро Пєсков виступив із заявою про те, що "проблеми Криму не існує". Це, своєю чергою, стало реакцією на заяву президента Володимира Зеленського про наміри вести переговори щодо повернення регіону. Українська сторона знову дорікнула Кремлю подібними оголошеннями.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?