У Зеленського звинуватили РФ у порушенні домовленостей про формулу Штайнмаєра
Категорія
Україна
Дата публікації

У Зеленського звинуватили РФ у порушенні домовленостей про формулу Штайнмаєра

У Зеленського звинуватили РФ у порушенні домовленостей про формулу Штайнмаєра
Джерело:  Укрінформ

Російські журналісти першими оприлюднили дані про "формулу Штайнмаєра", бо порушили домовленість. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Укрінформ.

З відповідною заявою виступив представник Офісу президента України у Раді зі свободи слова та захисту журналістів Максим Кречетов. За його словами, сторони переговорів у Мінську зобов'язані були дочекатися брифінгу спецпредставника ОБСЄ Мартіна Сайдіка.

Посадовець стверджує, що російська сторона мала вигоду від оперативного оприлюднення новини.

"Є така домовленість в Мінську, що жодна зі сторін не повідомляє нічого до тих пір, поки не відбудеться брифінг Сайдіка. Україна як країна, яка взяла на себе певні зобов'язання, і як відповідальні переговорники ми зобов'язалися не видавати жодну інформацію до тих пір, поки не відбудеться брифінг Сайдіка", - пояснив Кречетов.

Представник ОПУ додав, що формулювання російських медіа було некоректним.

Узгодження так званої "формули Штайнмаєра" відбулося 1 жовтня. Українська сторона офіційно проінформувала про це лише після виступу дипломата ОБСЄ, а от ЗМІ РФ повідомили ледь не одразу після зустрічі.

Як повідомляв ONLINE.UA, український дипломат Леонід Кучма заявив, що "формула" - це тимчасове рішення, яке не зможе принести мир на Донбас. Він вважає цей крок хибним, бо він грає на руку Кремлю.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?