У зоопарку Нью-Йорка стався спалах коронавіруса - захворіли ще чотири тигра і три леви
Категорія
Світ
Дата публікації

У зоопарку Нью-Йорка стався спалах коронавіруса - захворіли ще чотири тигра і три леви

У зоопарку Нью-Йорка стався спалах коронавіруса - захворіли ще чотири тигра і три леви
Джерело:  online.ua

Спалах коронавіруса в зоопарку нью-йоркського району Бронкс набирає обертів - після підтвердження діагнозу у малайської тигриці на прізвисько Надя інфекцію діагностували ще у чотирьох тигрів та левів. У дирекції зоопарку повідомили, що тварини кашляли, а у одного з тигрів взагалі не було симптомів захворювання. Про нові випадки захворювання на коронавірус серед великих диких кішок повідомляє ONLINE.UA з посиланням на американське Товариство з охорони дикої природи.

Співробітники зоопарку уточнили, що результати аналізів, взятих у трьох тигрів і трьох африканських левів, які кашляли, виявилися позитивними і підтвердили COVID-19. При цьому в однієї з великих кішок хвороба протікає без симптомів.

"Всі дикі кішки з короновірусом відчувають себе добре. Вони ведуть себе звичайно, добре харчуються і кашляють вже менше", - додали в зоопарку.

Зоологи вважають, що кішок міг заразити один зі співробітників зоопарку. Там прийняті всі профілактичні заходи, щоб не допустити зараження COVID-19 інших тварин, а там їх проживає близько чотирьох тисяч. З середини березня зоопарк закрили для відвідувачів, а екскурсії по ньому проводять в дистанційному режимі.

Важливо додати, що в США діагностували коронавірус не тільки у диких кішок. Центр по контролю і профілактиці захворювань оголосив, що дві домашні кішки в Нью-Йорку дали позитивний результат на коронавірус. За межами США також зафіксірвоано кілька заражень домашніх собак та кішок після тісного контакту з хворими господарями. Американська ветеринарна медична асоціація та Центр по контролю і профілактиці захворювань США рекомендують хворим на коронавірус людям обмежувати контакт з тваринами, так як домашні собаки і кішки не можуть передати вірус людям, але можуть заразитися від господарів.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що домашні тварини зміцнюють людям імунітет до коронавірусу.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?