Це перший в світі випадок: тигр заразився коронавірусом від людини
Категорія
Світ
Дата публікації

Це перший в світі випадок: тигр заразився коронавірусом від людини

Це перший в світі випадок: тигр заразився коронавірусом від людини
Джерело:  online.ua

У зоопарку Бронкса в Нью-Йорку чотирирічна малайська тигриця на прізвисько Наля захворіла коронавірусом - імовірно, тигрицю заразив доглядач, у якого на момент контакту з твариною не було симптомів коронавіруса. Це перший в світі підтверджений випадок зараження дикої тварини коронавірусом від людини, а не навпаки. Як виявили коронавірус у тигра і як себе почуває тварина повідомляє ONLINE.UA з посиланням на американське Товариство охорони природи (WCS).

У тигриці Наді до того, як був узятий аналіз на коронавірус, раптово з'явився сухий і знизився апетит. Незважаючи на те, що ще з 16 березня зоопарк закритий на карантин і там вже давно не було відвідувачів, в тварини стали підозрювати коронавірус. Тест на COVID-19 у тигриці показав позитивний результат.

Подібні симптоми, такі як у тигриці Наді, розвинулися ще в однієї тигриці, двох амурських тигрів і трьох африканських левів із зоопарку в Бронксі. Передбачається, що у цих тварин теж коронавірус, але їм не проводили тести, так як для цього потрібно робити наркоз. Всі тварини знаходяться під наглядом у ветеринарів - в цілому вони почувають себе задовільно.

Головний ветеринарний лікар зоопарку Бронкса Пол Калле зазначає, що кішки, як дикі, так і домашні, чутливі до котячого коронавірусу, але до недавнього часу було невідомо, чи можуть вони заразитися COVID-19. Після підтвердженого коронавіруса і тигриці Наді стало зрозуміло, що великі кішки можуть заразитися коронавірусною інфекцією від людини, але поки не зрозуміло, як хвороба прогресує у тварин.

"Це все абсолютно нове, тому залишається багато питань без відповідей, включаючи питання про те, чи є тигри і леви більш сприйнятливими до коронавірусу, ніж інші тварини. Жодна з інших великих кішок зоопарку, включаючи снігових барсів, гепардів, хмарного леопарда, амурського леопарда і пуми, не проявляє симптомів", - підкреслює Калле.

Важливо відзначити, що доказів того, що тварини можуть передавати COVID-19 людям немає. Але випадок з тигрицею Надею підтвердив, що люди можуть заражати диких тварин коронавірусом. При чому передається коронавірус від людей не тільки диким кішкам, а й домашнім. Кілька днів тому в Бельгії був підтверджений перший випадок зараження домашнього кота від свого господаря - у тварини розвинулися діарея, блювота і проблеми з диханням. Вилікувати кота вдалося за 9 днів.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що домашні тварини не заражають коронавірусом людей- це підтвердили і в ВООЗ, і МОЗ України.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?