У ЗСУ не підтверджують заяви Пригожина про вихід ПВК Вагнера з Бахмута
Категорія
Україна
Дата публікації

У ЗСУ не підтверджують заяви Пригожина про вихід ПВК Вагнера з Бахмута

У ЗСУ не підтверджують заяви Пригожина про вихід ПВК Вагнера з Бахмута
Джерело:  online.ua

За словами речника Східного угруповання Сил оборони Сергія Череватого, попри заяви ватажка терористичної російської ПВК "Вагнера" Євгена Пригожина про вихід з Бахмуту, наразі найманці залишаються головною ударною силою росіян на цьому напрямку.

Джерело: Всеукраїнський телемарафон

Пригожин блефує про виведення вагнерівців з Бахмуту 

23 рази за цю добу відбулися боєзіткнення з нею на Бахмутському напрямку. 350 разів ворог обстріляв ствольною та реактивною артилерією наші позиції, 4 авіанальоти було. 138 окупантів знищили, 182 зазнали поранень, підбитий танк Т-72, САУ "Гвоздика", станція РЕБ, три безпілотники і три польові склади з БК. Важко говорити про снарядний голод, - зазначає речник ОК "Схід".

Він підкреслив, що кадирівців у Бахмуті поки не спостерігають.

З того, що я бачив в публічному просторі, то тільки сьогодні вони обмінялися пропозиціями, що один готовий здати пост, а інший - зайти. Ні, ще немає їх на позиціях. Зараз ведуть бойові дії саме "вагнерівці" та інші підрозділи армії РФ. Військ Кадирова не помітно, поки що ми цього не спостерігаємо, - наголосив Череватий.

Череватий також зазначив, що ЗСУ все ще утримують частину Бахмута

Там нічого не змінилося, позиційна війна триває. Якогось великого прориву противник не домігся, - підкреслив речник ОК "Схід".

Чому не варто вірити заявам російських військових і пропагандистів 

За словами заступниці міністра оборони України Ганни Маляр, не варто шукати якийсь глибокий сенс чи складні багатоходівки у заявах ватажків злочинної армії РФ та ПВК "Вагнера".

Маляр наголосила, що попри велику кількість заяв, у Кремлі не відмовляються від планів із захоплення України.

Як розцінювати відео та текстові заяви ворожих ватажків про їх плани? Ніяк. У них не вдався бліцкриг минулого року, тому вони рухаються тепер поетапно. Вірніше, намагаються рухатись, бо наші оборонці не дають їм це зробити. - пояснює Маляр.

Вона додала, що незалежно від того, що ворог говорить, пише, показує - необхідно завжди бути готовим до найпідступніших сценаріїв, бо саме це росіяни й демонструють з початку війни.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?