У ЗСУ підтвердили встановлення прапора на острові біля Херсона — він ще не звільнений
Категорія
Україна
Дата публікації

У ЗСУ підтвердили встановлення прапора на острові біля Херсона — він ще не звільнений

У ЗСУ підтвердили встановлення прапора на острові біля Херсона — він ще не звільнений
Джерело:  online.ua

У ЗСУ прокоментували інформацію про те, що українські військові звільнили острів Великий Потьомкінський біля Херсона. Хоча на острові встановлений прапор України, про його звільнення говорити ще зарано.

Джерело: начальниця Обʼєднаного пресцентру Сил оборони півдня Наталя Гуменюк в ефірі телемарафону

Про звільнення Потьомкінського говорити зарано 

Гуменюк зазначила, що найдостовірнішою інформацією володіють лише військові.

Коли ми працюємо, ми знаємо ту дозу інформації, яка може потрапити у вільний доступ. Встановлення прапора — це сигнал для ворога, що ми працюємо, що земля наша і це все — Україна, а також це нагадування про незворотність тих процесів, які ми запланували.

Гуменюк підкреслила, що говорити про звільнення острова ще зарано.

Треба усвідомлювати, що такі проголошення можуть суттєво вплинути на подальший розвиток ситуації та військової операції. Зауважте, військовий говорить про встановлення прапора, не говорить про абсолютно про звільнення.

Нагадаємо, що 2 січня народний депутат фракції «Європейська солідарність» Олексій Гончаренко написав про звільнення острову Великий Потьомкінський біля Херсона. Також він опублікував відео військових із прапором на острові.

Станом на 15 грудня острів знаходився під контролем російських військових.

15 грудня Генштаб ЗСУ повідомив, що російські війська примусово евакуювали місцевих мешканців, які проживали на острові Великий Потьомкінський поблизу Херсона, на підконтрольну російським загарбникам територію.

Нагадаємо, що Херсон було деокуповано на початку листопада 2022 року. З того часу російські військові постійно обстрілюють міста та селища вздовж лінії фронту.

Станом на 2 січня від атак постраждали Херсон, Зеленівка, Інженерне, Молодіжне, Антонівка та Берислав.

Також війська РФ обстрілюють із мінометів населені пункти Херсонщини на лівому березі Дніпра, зокрема Олешки, Голу Пристань, Плавні, щоб змусити місцевих виїхати.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?