Як Херсон чинив опір окупації: Ukraїner представив нову серію про звільнення України
Категорія
Культура
Дата публікації

Як Херсон чинив опір окупації: Ukraїner представив нову серію про звільнення України

Як Херсон чинив опір окупації: Ukraїner представив нову серію про звільнення України
Джерело:  online.ua

Звільнення Херсона було не лише одним із найдовгоочікуваніших перемог у війні проти РФ, а й поворотним моментом у житті більшості українців. 11 листопада ЗСУ зайшли у місто і звільнили його від російських загарбників. Саме команда Ukraїner однією з перших серед журналістів вирушила в експедицію Таврією, щоб задокументувати історії спротиву херсонців, які мужньо чинили опір окупантам.

Джерело: ютуб-канал Ukraїner

Якою була історія опору Херсону російським окупантам

Ми зустрілися з Андрієм Кованим, пресофіцером поліції у Херсонській області, який розповів про те, як із побратимами піднімав український стяг над звільненим містом і як на це реагували херсонці. Познайомилися з місцевими мешканцями, які поділилися спогадами про життя під окупацією, розповіли про акції протесту проти РФ, а також про псевдореферендум і тих, хто насправді брав участь у цьому «волевиявленні», - йдеться в анонсі до нового випуску.

Окрім того, наголошується, що команда Ukraїner побула в приміщенні, де російські загарбники влаштували катівню, і познайомилися з Федором Синяковим — одним із тих, кого тут незаконно утримували.

Не можна також не згадати про те, що під час окупації в Херсоні активно діяв рух спротиву «Жовта стрічка». Журналісти змогли зустрітися та поговорити з двома його засновниками.

Чоловіки розповіли про організовані ними мітинги та інші акції, які підтримують бойовий дух жителів захоплених територій і лякають загарбників. Ця серія є дійсно особливою, адже Херсон був одним із тих міст, яким ми присвячували відеоролики і музичні кліпи у межах спецпроєкту «Хоробрі міста». Херсон повернувся додому. Впевнені, що воїни ЗСУ звільнять кожен український тимчасово окупований населений пункт, - підкреслюють журналісти українського проєкту.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?