Мелітополь — це Україна: Ukraїner представив нове відео із серії «Хоробрі міста»
Категорія
Культура
Дата публікації

Мелітополь — це Україна: Ukraїner представив нове відео із серії «Хоробрі міста»

Мелітополь — це Україна: Ukraїner представив нове відео із серії «Хоробрі міста»
Джерело:  online.ua

Команда Ukraїner разом з партнерами та експертами вже другий місяць показує героїчні міста України та їхніх людей, які сміливо чинять опір окупантам. У межах серії «Хоробрі міста» вже вийшли відео про Нову Каховку, Бердянськ та Херсон. Цього разу увага на Мелітополі — місті черешень, скіфського золота, караїмських пиріжків та незламних людей.

Джерело: ютуб-канал Ukraїner

Ukraїner предстаив відео про Мелітополь із серії "Хоробрі міста"

Ми, українці, греки, німці, караїми, болгари, євреї, татари, вірмени, православні й католики, меноніти й юдеї — як черешні з одного грона. Завжди разом і ніколи – поодинці, - зазначають герої випуску.

24 лютого 2022 року почалося повномасштабне вторгнення Росії в Україну. Внаслідок героїчного опору українців план агресора — швидко захопити всю територію України або «взяти Київ за кілька днів» — провалився. Тоді окупанти прицільно атакували конкретні міста на cході та півдні України, знищуючи їхню інфраструктуру та тероризуючи населення.

«Хоробрі міста» — серія коротких відеороликів про українські міста, що перебувають під тимчасовою російською окупацією та героїчно чинять опір.

Відео коротко переповідають історію кожного з цих міст і показують, як вони розвивалися і якими красивими були, доки в них не вдерлася російська армія. Усі ці відеоролики — про дух цих міст та їхніх мешканців і водночас про кожного українця й українку, які зараз не можуть цілком безпечно почуватися у своєму домі.

Що важливо знати про Ukraїner 

Ukraїner — це спільнота та організація, що з 2016 року досліджує Україну та український контекст, розповідає історії самим українцям, а також транслює їх у світ, перекладаючи десятками мов.

Ukraїner, як і раніше, залишається майданчиком історій з України для усього світу. Але якщо раніше ці історії були про миролюбну країну, що змінюється і реформується, то сьогодні це — країна, що воює за свою свободу, з оповідями про запеклу боротьбу, героїзм та відданість справі.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?