У ЗСУ розкрили, скільки бійців втратила Україна за перемир'я на Донбасі
Категорія
Україна
Дата публікації

У ЗСУ розкрили, скільки бійців втратила Україна за перемир'я на Донбасі

У ЗСУ розкрили, скільки бійців втратила Україна за перемир'я на Донбасі
Джерело:  АрміяInform

Попри встановлений влітку режим припинення вогню українські підрозділи фіксують обстріли у зоні проведення Операції Об'єднаних сил. Головнокомандувач Збройних Сил Руслан Хомчак підтвердив, що військовослужбовці зазнали втрат за цей період. Про це повідомляє ONLINE.UA посиланням на АрміяInform.

За словами високопоставленого офіцера, за три місяці перемир'я зареєстровано 4 смертельні випадки на фронті.

"По вчорашньому дні був обстріл, ми його кваліфікували як снайперський, йде розслідування. Поранений військовослужбовець 72-ї бригади, який, на жаль, в лікарні помер. Це четвертий випадок загибелі за 122 добу та маємо 14 осіб поранених. Звичайно, це багато, якщо гинуть чи травмуються люди. Проте якщо брати в порівнянні з минулим періодом (ми не беремо 2014-2015 роки) це, звісно, мало", - стверджує Хомчак.

Генерал-полковник додав, що українська сторона максимально дотримується встановленого режиму.

"Якщо Збройним Силам стоїть завдання без необхідності вогонь не відкривати, щоб не провокувати на відповідні силові дії противника, то в переважній більшості, на 99%, ці завдання наші військові виконують. На жаль, ворог не так само виконує їх", - пояснив Хомчак.

Нагадаємо, перемир'я встановили з опівночі 27 липня цьогоріч.

Як повідомляв ONLINE.UA, станом на кінець 2020 року на окупованих територіях Донбасу знаходяться принаймні 3 тисячі російських військовослужбовців, вважають у Збройних Силах України. Таку оцінку озвучив головнокомандувач Руслан Хомчак.

Перш за все йдеться про офіцерів, інструкторів та інших представників Кремля, які координують рішення на місці. Головнокомандувач зауважив, українська розвідка також зафіксувала присутність під населеним пунктом Широкине на півдні Донеччини снайперських груп з Росії.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?