ЗСУ оцінили чисельність військових РФ на Донбасі. Перш за все йдеться про офіцерів
Категорія
Україна
Дата публікації

ЗСУ оцінили чисельність військових РФ на Донбасі. Перш за все йдеться про офіцерів

ЗСУ оцінили чисельність військових РФ на Донбасі. Перш за все йдеться про офіцерів
Джерело:  ua.interfax.com.ua

Станом на кінець 2020 року на окупованих територіях Донбасу знаходяться принаймні 3 тисячі російських військовослужбовців, вважають у Збройних Силах України. Таку оцінку озвучив головнокомандувач Руслан Хомчак. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Інтерфакс-Україна.

За його словами, перш за все йдеться про офіцерів, інструкторів та інших представників Кремля, які координують рішення на місці.

"Розвідка повідомляє, що російських військовослужбовців не більше трьох тисяч. Це офіцери, інструктори, ті, хто допомагає командирам приймати рішення. В окопах російські солдати не сидять, там вся "географія" Росії, України, інших країн. Всі поставки техніки, її ремонт — на 100% з Росії", - наголосив Хомчак.

Головнокомандувач зауважив, українська розвідка також зафіксувала присутність під населеним пунктом Широкине на півдні Донеччини снайперських груп з Росії. Їхня кількість коливається від 10 до 12.

Хомчак звернув увагу на фактичну неможливість завершення протистояння на Донбасі військовим шляхом. Це пов'язано з особливостями місцевості, населеними пунктами та позиціями сторін.

"Військового вирішення конфлікту немає. У багатьох місцях ми "вперлися" в міста і населені пункти, де ведення військових дій утруднене", - додав він.

Нагадаємо, російське вторгнення в Україну почалося у лютому-березні 2014 року. Спочатку Кремль окупував Крим, а потім розпочав конфлікт за контроль над Донбасом.

Як повідомляв ONLINE.UA, команда російського глави Володимира Путіна у Тристоронній контактній групі офіційно повідомила, що підтримує так званий "план дій щодо Донбасу", який нещодавно запропонували бойовики ОРДЛО. Варто зазначити, що українська сторона уже попросила офіційну Москву підтвердити цю заяву у письмовому вигляді.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?