У ЗСУ сформували батальйон "Сибір", який складається з росіян — Bloomberg
Категорія
Україна
Дата публікації

У ЗСУ сформували батальйон "Сибір", який складається з росіян — Bloomberg

зсу
Джерело:  Bloomberg

Українські військові сформували окремий батальйон з громадян росії, які хочуть боротися проти путінської агресії. Батальйон називається «Сибір».

Що відомо про батальйон "Сибір"

Батальйон «Сибір» об'єднав десятки росіян та представників етнічних меншин (зокрема, якутів та бурятів), які приїхали в Україну через треті країни, бо хотіли приєднатися до української армії.

На відміну від добровольчих угруповань, таких як легіон «Свобода росії», ці солдати є частиною регулярної української армії і «дуже скоро» очікують на відправку в бій.

Якщо люди хочуть боротися за Україну, за наші кордони, за крах російського радянського режиму чому б і ні? Це їхній вибір, і він показує, що не всі росіяни підтримують путіна, – сказав агентству їхній інструктор та командир.

За словами українських чиновників, вони розраховують залучити більше російських громадян, особливо представників національних меншин, до участі у війні проти путіна.

Члени батальйону «Сибір» пройшли ретельну перевірку щодо того, чи є вони прибічниками України, а потім підписали військовий контракт, прийнявши армійські позивні для захисту своєї особи.

Представник ЗСУ повідомив, що всі 60 членів батальйону є добровольцями – жоден із них не був військовополоненим.

В Бєлгородській області РФ кинулися формувати батальйони тероборони

Гладков цинічно береше, що з перших днів початку спеціальної військової операції (війни з Україною - ред.) до нього почала звертатися велика кількість мешканців Бєлгородської області. Мовляв, росіяни самостійно пропонували розпочати підготовку і формування загонів територіальної оборони або самооборони.

Таке рішення ми ухвалили, - додав губернатор.

Гладков також стверджує, що влада області має намір сформувати декілька батальйонів з тих, хто з якихось причин не був мобілізований, однак хоче отримати бойовий досвід та "захищати" територію РФ.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?