У ЗСУ відреагували на заяву найсмертоноснішого пілота в історії F-16 щодо бажання воювати на боці Україні
Категорія
Україна
Дата публікації

У ЗСУ відреагували на заяву найсмертоноснішого пілота в історії F-16 щодо бажання воювати на боці Україні

У ЗСУ відреагували на заяву найсмертоноснішого пілота в історії F-16 щодо бажання воювати на боці Україні
Джерело:  online.ua

Найбільш ефективний пілот за всю історію винищувачів  F-16, підполковник армїі США у відставці Ден Хемптон висловив бажання воювати на боці України. Речник командування Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат назвав таке поповнення дуже потужним.

Джерело: Всеукраїнський телемарафон

Реакція українських військових на заяву Хемптона

Ігнат зазначив, що це дуже потужне поповнення до української армії і двері для всіх бажаючих залишаються відкритими.

Ігнат заявив, що багато хто в усьому світі підтримує Україну, у тому числі і колишні військові.

Він нагадав, що в Україні створено інтернаціональний легіон. На цей час в ньому служать добровольці з 55 країн всіх континентів.

Що відомо про бажання найсмертоноснішого пілота в історії F-16 

В  інтерв’ю  "Голосу Америці" Гемптон пояснив, що Україна має можливість закупити F-16 – найдоступнішу модель винищувачів у Європі, проте найголовніше питання в такому випадку залишається нерозв’язаним – фахівці.

Але найважливіше – знайти людей, здатних керувати тими літаками, які вже мають тисячі годин польотів на цих літаках і не потребують навчання. Це швидше рішення, ніж відправляти українських пілотів до США та відправляти їх на програму навчання. Це буде добре, коли війна закінчиться, але ви повинні спочатку виграти війну, і це один із шляхів зробити це, як це можна зробити. Знову таки, це мають вирішити уряди та політики, - зазначає Гемптон.

Проте він зазначив, що доступ до таких пілотів є.

І це цілком здійсненний варіант. Тож сподіваюся, люди, які при владі у вашій країні, почують це і, можливо, задумаються над цим. Я б сказав, що є достатньо американських пілотів, готових зробити це, якщо уряд розв’яже свої питання. Наш уряд дуже заплутаний і складний, і це питання для них. Є також європейські пілоти, які навчаються на F-16, тому є достатньо пілотів для цього. Є лише деякі важливі деталі щодо роботи та боротьби за інший уряд, які потрібно було б вирішити, - підкреслив Гемптон.

Гемптон брав участь у війнах у Перській затоці, в Косово та в Іраку. Протягом своєї 20-річної кар'єри у ВПС США він здійснив 151 бойовий виліт і має чи не найбільше військових нагород серед пілотів винищувачів США з часів війни у В’єтнамі, включаючи Пурпурове серце, чотири Почесні хрести льотних заслуг за надзвичайний героїзм та вісім "Повітряніх медалей" ВПС США за доблесть під час бойових дій у повітрі.

Також Гемптон тренував пілотів оперувати F-16 на Близькому Сході й був офіцером з обміну інформацією у ВПС Єгипту. Пілот консультує уряди США та союзників з питань боротьби з тероризмом і був генеральним директором приватної військової компанії MVI International.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?