У звільненому від окупантів селі на Сумщині знайшли зарин
Категорія
Україна
Дата публікації

У звільненому від окупантів селі на Сумщині знайшли зарин

У звільненому від окупантів селі на Сумщині знайшли зарин
Джерело:  online.ua

У селі Білка на Сумщині було знайдено залишки хімічної зброї, зарин та інші речовини, після перебування там російських військових.

Джерело: мер Тростянця Юрій Бова в ефірі  Українського радіо

На Сумщині знайшли хімічну зброю

Ми знайшли у селі Білка залишки хімічної зброї — це зарин та інші речовини. Виявили ампули. Зараз цим займається Служба безпеки України. Можливо, цією хімічною речовиною окупанти хотіли бити чи по Києву, чи по Полтаві, чи по інших містах, - сказав мер Тростянця.

Він також зазначив, що за місяць, що окупанти перебували у Тростянці, вони розставили багато своїх розтяжок, заміновано чимало кладовищ, лісопосадок, паркових зон, адміністративних об’єктів.

У Тростянці над розмінуванням щоденно працюють дві групи: одна із ДСНС, інша — з військових. Вони щодня розміновують нові ділянки, але все одно ще залишаються небезпечні місця, деякі поля просто всіяні вибухонебезпечними предметами.

Нагадаємо, що російські війська вже застосували в Україні хімічну зброю.

11 квітня бійці полку «Азов» заявили, що в Маріуполі російські загарбники застосували отруйну речовину невідомого походження, яку було скинуто з БПЛА. Постраждало троє людей.

У них спостерігалася дихальна недостатність, вестибуло-атактичний синдром.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?