УАФ назвала умови проведення зірваного матчу Швейцарія — Україна
Категорія
Спорт
Дата публікації

УАФ назвала умови проведення зірваного матчу Швейцарія — Україна

УАФ назвала умови проведення зірваного матчу Швейцарія — Україна
Джерело:  online.ua

Представники Української асоціації футболу зробили нову заяву щодо матчу проти Швейцарії, який скасували напередодні, 17 листопада. Українська сторона наголосила, що виступає за проведення поєдинку, а не його повне скасування. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на УАФ.

За оприлюдненими даними, незмінна позиція Києва полягає у проведенні гри Ліги націй за участі футболістів, які вже знаходяться у Швейцарії. Це можливо вже у середу, 18 листопада.

"Позиція УАФ базується на чіткому переконанні в тому, що гравці і персонал збірної, які отримали негативні результати тестів на COVID-19, мають право брати участь у матчі відповідно до протоколу УЄФА про повернення до гри. У списку збірної для участі в поєдинку є більше 13 гравців (у тому числі — мінімум один воротар). Тому ми просимо УЄФА сприяти отриманню від місцевої влади в Швейцарії рішення про звільнення протестованих гравців від карантину і дозволу на їх участь у матчі", - заявили в УАФ.

Наразі асоціація працює над формуванням нового складу команди, однак зробити це миттєво 18 листопада неможливо через незалежні від Києва причини. Гравці збірної U-21 днем раніше провели матч кваліфікації Євро-2021.

"Якщо УЄФА зробить виняток і дозволить цим футболістам взяти участь у більш ніж одному матчі протягом 48 годин, УАФ докладе необхідних зусиль для організації їх поїздки до Швейцарії та участі в грі. Ця команда — єдиний можливий варіант. Інші гравці, яких теоретично можна було б викликати в головну команду, знаходяться в різних містах або за кордоном", - зауважили в УАФ.

Асоціація пояснила, всі гравці повинні пройти перед матчем тестування у сертифікованій лабораторії УЄФА.

"Матч можна було б відкласти на термін, достатній для того, щоб сформувати нову збірну, як це передбачено циркуляром № 66 УЄФА, але таке рішення — виключно в компетенції УЄФА", - додали в Києві.

Як повідомляв ONLINE.UA, зірваний матч Ліги націй між Україною та Швейцарією можуть визнати технічною поразкою. У цьому разі представники Української асоціації футболу готові звернутися до УЄФА із протестом щодо такого рішення.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?