Убивство Шеремета і плівки КДБ: інформатора запросили в Україну для слідства
Категорія
Політика
Дата публікації

Убивство Шеремета і плівки КДБ: інформатора запросили в Україну для слідства

Убивство Шеремета і плівки КДБ: інформатора запросили в Україну для слідства
Джерело:  online.ua

Національна поліція виступила із заявою про планування слідчих заходів у справі вбивства Павла Шеремета, які пов'язані із власником записів розмов у білоруському КДБ. Правоохоронці готові забезпечити прибуття інформатора в Україну. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на сайт поліції.

Згідно з оприлюдненими подробицями, правоохоронці хочуть отримати додаткову інформацію щодо аудіозапису, на якому силовики режиму Олександра Лукашенка обговорюють фізичну ліквідацію журналіста.

"Оскільки розпорядник звукозапису наразі перебуває на території однієї з країн Євросоюзу, для проведення відповідних слідчих дій потрібно дотримуватися процедур міжнародної правової допомоги. Вже сформована спільна група у складі співробітників Нацполіції та Офісу генерального прокурора, яка готова найближчим часом виїхати в країну перебування власника запису", - оголосили в поліції.

Наголошується, що власник плівок отримає статус свідка та належний захист.

"Чоловік отримає процесуальний статус свідка, також йому буде забезпечена належна охорона", - резюмували в Нацполіції.

Особа власника "плівок" не розголошується, Однак медіа, які оприлюднили розслідування, називали його колишнім білоруським силовиком Ігорем Макаром. Той нібито вже контактував з українськими спецслужбами та висловлював готовність до співпраці.

"Оскільки розпорядник звукозапису наразі знаходиться на території однієї з країн Євросоюзу, для проведення відповідних слідчих дій потрібно дотримуватися процедури міжнародної правової допомоги. Вже сформована спільна група в складі співробітників Нацполіції та Офісу Генерального прокурора, яка готова найближчим часом виїхати в країну перебування власника запису", - додали у відомстві.

Раніше також в українській поліції заявляли, що обізнані щодо ймовірних замовників убивства Шеремета.

Як повідомляв ONLINE.UA, у Міністерстві внутрішніх справ України стверджують, що справа про вбивство журналіста Павла Шеремета не зазнає змін через резонансне розслідування іноземних репортерів. У матеріалах йдеться про намір ліквідувати білоруського журналіста з боку КДБ республіки.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?