Убивство жителя Горлівки виявилося провокацією бойовиків ДНР: з'явилися подробиці
Категорія
Події
Дата публікації

Убивство жителя Горлівки виявилося провокацією бойовиків ДНР: з'явилися подробиці

Убивство жителя Горлівки виявилося провокацією бойовиків ДНР: з'явилися подробиці
Джерело:  InformNapalm

Волонтери спільноти InformNapalm, коментуючи ранковий обстріл бойовиками КПВВ "Майорськ" і вбивство при цьому мирного жителя Горлівки, заявили, що інцидент був спланований терористами як провокація.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на InformNapalm.
Першим аргументом волонтерів є те, що обидві жертви атаки є людьми похилого віку, а загиблий від поранення в голову - це житель Горлівки, 1957 року народження.
Другим важливим моментом, на переконання розслідувачів, є те, що було всього 2 постріли і 2 жертви, це попередньо вказує на те, що, ймовірно, працював снайпер.
"Пострілів було 2, бойовики стріляли спеціально по людях, після потрапляння обстріл одразу припинився. Видно, що стріляли прицільно по людях у віці. Вид зброї зараз встановлює слідча група, але поки попередньо калібр був 7,62 (остаточний висновок дасть експертиза)", - сказав волонтерам прес-секретар Держприкордонслужби Олег Слободян.
Про те, що це була провокація, говорить не тільки прицільний вогонь снайпера по обраних жертвах серед мирних жителів окупованої території, а й оперативна реакція російських пропагандистів і бойовиків ДНР, які озвучили заздалегідь заготовлені дурні версії.
Наприклад, представник силового блоку Е дуард Басурін сказав: "На українській стороні КПВВ "Майорськ" без видимих ​​причин українськими силовиками був обстріляний цивільний автобус з пасажирами. У результаті чого було вбито мирного жителя, двоє отримали поранення. Одразу після обстрілу автобуса укрокарателі відкрили мінометний вогонь в районі КПВВ з метою звинуватити ЗС ДНР в обстрілі автобуса. Факт цього злочину з боку ЗСУ переданий в СЦКК і ОБСЄ".
Як повідомляв ONLINE.UA, за добу 13 грудня в зоні АТО зафіксовано 15 обстрілів з боку бойовиків, які продовжують застосовувати заборонене Мінській угоді озброєння на всіх напрямках, при цьому на КПП біля Станиці Луганської поранений в голову український прикордонник.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?