Учені підрахували, з чого складається більша частина Всесвіту
Категорія
Наука та медицина
Дата публікації

Учені підрахували, з чого складається більша частина Всесвіту

Учені підрахували, з чого складається більша частина Всесвіту
Джерело:  online.ua

Нове вимірювання підтвердило, що темна енергія становить близько 69% від усього Всесвіту. 31% займають частинки та сили, з яких складається все, що ми можемо бачити, а також темна матерія.

Джерело: Science Alert

З чого складається Всесвіт

Якщо 69% Всесвіту займає темна енергія, то 31% займають частинки та сили, з яких складається все інше, а також темна матерія, відповідальна за рухи та ефекти, які зараз неможливо пояснити чимось іншим.

Космологи вважають, що лише близько 20 % усієї матерії складається зі звичайної або «баріонної» матерії, яка включає зірки, галактики, атоми та живі організми. Приблизно 80 % складається з темної матерії, таємнича природа якої ще невідома, але може складатися з деяких ще не відкритих субатомних частинок, — пояснює астроном Мохамед Абдулла з Національного науково-дослідного інституту астрономії та геофізики в Єгипті.

Темна енергія, з іншого боку, є більшою силою. Учені також не знають, що це таке. Це назва, яку вони дають тому, що є рушійною силою прискореного розширення Всесвіту.

Швидкість розширення Всесвіту наразі виявилося надзвичайно важко визначити, але є багато вагомих причин, чому вчені хочуть це зробити.

Як і навіщо вимірюють щільність матерії у Всесвіті

Звуження щільності матерії та енергії у Всесвіті може допомогти вченим зрозуміти, що таке темна енергія, як вона вплинула на розширення Всесвіту на сьогоднішній день і що може статися в майбутньому: розширення Всесвіту назавжди або його реверс і звуження.

Один перевірений і вірний спосіб визначити, скільки там темної енергії, покладається на скупчення галактик. Це тому, що вони складаються з матерії, яка об’єдналася під дією сили тяжіння протягом життя Всесвіту, приблизно 13,8 мільярдів років.

Порівнюючи кількість галактик і масу скупчення з результатами чисельного моделювання, вчені можуть обчислити співвідношення матерії та енергії.

Симуляції, які найбільше відповідали спостережуваним скупченням галактик, були зроблені для Всесвіту, який складався з 31 % матерії.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?