Удар по аеродрому у Криму став найбільшою втратою авіації РФ з часів Другої світової
Категорія
Україна
Дата публікації

Удар по аеродрому у Криму став найбільшою втратою авіації РФ з часів Другої світової

Удар по аеродрому у Криму став найбільшою втратою авіації РФ з часів Другої світової
Джерело:  online.ua

За інформацією журналістів телеканалу CNN, в результаті удару по аеродрому "Саки" поблизу Новофедорівки в окупованому Криму завдав авіації РФ найбільших втрат з часів Другої світової війни.

Джерело:  CNN

Авіація армії РФ зазнала нищівних втрат через удар по аеродрому "Саки" 

Згідно з дослідженнями CNN, це може бути найбільшою втратою військової авіації Москви за один день з часів Другої світової війни, - зазначають журналісти телеканалу.

Зокрема, за словами наукового співробітника Азіатського інституту Гріффіта та колишнього пілота ВПС Австралії Пітера Лейтона, який проаналізував супутникові знімки, зроблені Planet Lab, знищені літаки армії РФ могли бути бомбардувальниками Су-24 і багатоцільовими винищувачами Су-30.

Аналітик підкреслив, що ще 2 літаки були пошкоджені та наголосив,  що це була навмисна атака, а не "нещасний випадок".

CNN перевірили небагато доступних даних про втрати військової авіації за радянських часів. У сучасній Росії немає свідчень про такі значні втрати від одного інциденту за один день, - підкреслюють журналісти видання.

Фото - facebook.com/kpszsu

За інформацією військового експерта Олександра Зеленька, на аеродромі "Саки" внаслідок ударів були знищені не тільки військові літаки, але й значні запаси крилатих ракет.

При цьому Зеленько зазначив, що на аеродромі було знищено не 9, а понад 20 військових літаків армії РФ.

При чому не зовсім літаків. Це якраз ті сволоти, які запускали ракети по наших мирних містах. Це саме ті стратегічні бомбардувальники, які перебуваючи за межами нашої ППО, вчинили нелюдські злочини, знищуючи Вінницю, Кременчук, це ті, хто якраз і вбивав мирне населення. Згорів і дуже дорогий Іл-76. Згоріли кілька ударних вертольотів, які коштують кілька десятків мільйонів доларів, згоріли величезні склади крилатих ракет, - підкреслив експерт.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?