Удар РФ по Дніпру: росіяни почали створювати стихійні меморіали
Категорія
Україна
Дата публікації

Удар РФ по Дніпру: росіяни почали створювати стихійні меморіали

Удар РФ по Дніпру: росіяни почали створювати стихійні меморіали
Джерело:  online.ua

Громадяни РФ, які не підтримують війну Росії проти України, почали створювати стихійні меморіали в пам'ять про людей, які загинули внаслідок ракетного удару по Дніпру. Однак путінські силовики одразу намагаються знищити ці меморіали, а також розпочали "полювання" на людей, які приносять до пам'ятників квіти й дитячі іграшки.

Джерело: російське видання Meduza

У РФ створюють стихійні меморіали в пам'ять про загиблих внаслідок удару по Дніпру

За словами журналістів, у Санкт-Петербурзі стихійний меморіал створили біля пам'ятника Шевченку: поруч із ним петербуржці свічками виклали слово "Дніпро".

Фото - telegram.org

У Єкатеринбурзі меморіал у пам'ять про загиблих у Дніпрі з'явився біля пам'ятника жертвам політичних репресій.

У Краснодарі стихійний меморіал можна було помітити біля пам'ятника поету Тарасу Шевченку. Туди росіяни приносили квіти, свічки та дитячі іграшки. Окрім того, біля пам'ятника розмістили світлину зруйнованого будинку.

Фото - telegram.org

Редакція видання також звертає увагу на те, що москвичі приносили квіти, свічки та іграшки до пам'ятника Лесі Українки. Однак, за словами журналістів, у ніч на 18 січня стихійний меморіал знищили комунальники.

Фото - telegram.org

Окрім того, наголошується, що в столиці РФ біля стихійного меморіалу чергує поліцейський автозак. Напередодні російські поліцейські затримали щонайменше чотирьох людей.

Одному з них закидають дрібне хуліганство, його залишили у відділі поліції до ранку. Що сталося з іншими затриманими, невідомо. "Весна" повідомляє, що після затримань біля першого меморіалу жителі Москви стали приносити квіти до пам'ятника Тарасу Шевченку, - йдеться в повідомленні.

Що важливо знати про удар РФ по Дніпру

Ракетний удар РФ по Дніпру стався 14 січня 2023 року. Згідно з останніми даними, загинули 45 людей.

Станом на 18 січня залишаються невпізнаними 12 тіл і фрагментів тіл, яких виявили під час розбору завалів багатоповерхівки.

Окрім того, повідомляється, що 17 осіб досі перебувають у списку зниклих безвісти.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?