Удари по тилах РФ викликали критику командування та гнів росіян — ISW
Категорія
Світ
Дата публікації

Удари по тилах РФ викликали критику командування та гнів росіян — ISW

Удари по тилах РФ викликали критику командування та гнів росіян — ISW
Джерело:  online.ua

Українські удари по глибокому тилу РФ спричинили невдоволення в російському інформаційному просторі та викликали критику російського військового командування.

Джерело: ISW

У РФ зростає невдоволення атаками свого тилу

ISW пише, що деякі російські "воєнкори" висловили обурення нещодавніми українськими ударами по Керченському мосту та закликали російські війська атакувати сім’ї, будинки та інше майно українських керівників, щоб стримати подальші українські удари по глибокому тилу Росії.

"Воєнкори" посилалися на попередні радянські та російські стратегії відплати в Лівані та на північному Кавказі, а один "воєнкор" стверджував, що російським чиновникам легко знехтувати необхідністю відплати, оскільки українські удари не впливають безпосередньо на їхні засоби до існування.

Колишній так званий "посол ЛНР" у Росії Родіон Мірошник 20 серпня заявив, що удари по Москві стають нормалізованими після трьох днів поспіль, і закликав російські сили зробити удари у відповідь «особисто болючими» для тих, хто приймає рішення.

Російське інсайдерське джерело стверджувало, що російська протиповітряна оборона не активувалася для захисту від нічного удару по залізничній станції Курська з 19 на 20 серпня, підкреслюючи часту скаргу "воєнкорів" про те, що російські сили не можуть захистити від ударів по території Росії.

Удари України погіршують моральний стан окупантів

Також у ISW додали, що українські удари по російських тилах демонстративно погіршують моральний стан російських військ в Україні, що може загрожувати стійкості російської оборони на багатьох критичних ділянках фронту.

Проблеми з моральним духом можуть швидко загостритися та поширитися серед російських підрозділів на передовій, якщо один підрозділ під тиском зламається, що може поширити паніку та значно знизити боєздатність інших російських сил, - йдеться у звіті.

Проте там додають, що це актуально лише в тому випадку, якщо українські сили зможуть деградувати моральний дух Росії до межі зламу та скористатися цим.

Неможливо передбачити, коли, коли чи де російський підрозділ може прорватися під тривалим тиском, але українські сили встановлюють умови, щоб збільшити ймовірність такого розвитку подій.

Читайте також:

  • Путін намагається продемонструвати видимість контролю над ситуацією в Росії — аналітики ISW

  • Сили оборони готують масштабний наступ на лівому березі Дніпра — аналітики ISW

  • ISW розкрив нову брехню команди Путіна під час форуму "Армія-2023"

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?