УЄФА готує надзвичайний сюрприз вболівальникам - чого чекати від футболу
Категорія
Спорт
Дата публікації

УЄФА готує надзвичайний сюрприз вболівальникам - чого чекати від футболу

УЄФА готує надзвичайний сюрприз вболівальникам - чого чекати від футболу
Джерело:  online.ua

Керівництво УЄФА провело масштабну відеоконференцію, учасниками якої стали 55 генсекретарів асоціацій. Однією з тем зустрічі стало поступове повернення вболівальників на матчі. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на офіційний сайт Української асоціації футболу.

Згідно з оприлюдненими подробицями, представники спортивних організацій комунікують з урядами та профільними міністерствами в розробці плану з повернення фанатів.

Відзначається, що на стадіонах необхідно підтримувати суворі епідемічні обмеження та правила, щоб гарантувати безпеку всім присутнім на матчах.

УЄФА пояснила, що можна використати як пілотний поєдинок з фанатами Суперкубок, який планують на 24 вересня в Будапешті. Утім, в організації звернули увагу, що говорити про повноцінне відкриття трибун ще зарано.

Іншим важливим питанням, яке обговорили, став карантин для гравців команд. Йшлося про матчі національних збірних, внаслідок яких представники різних країн можуть опинитися в карантині після повернення з-за кордону.

Асоціаціям рекомендували звернутися до національних урядів із проханням щодо винятків для футболістів та робітників команд — так званих міжнародних коридорів, які вже створили в окремих державах.

Вважається, що ризиків для суспільства це не становитиме, оскільки спортсмени проходитимуть тестування за Протоколом УЄФА.

Нагадаємо, трибуни для вболівальників закрили з березня через поширення COVID-19. Кілька матчів у таких умовах встигли провести до введення жорсткого карантину.

Як повідомляв ONLINE.UA, в Україні стартує чемпіонат по футболу 2020-21. УПЛ вже затвердила розклад перших матчів, які почнуться 21 серпня. У новому сезоні FAVBET Ліги візьмуть участь команди: Шахтар, Динамо, Зоря, Десна, Олександрія, Колос, Дніпро-1, Маріуполь, Олімпік, Ворскла, Львів, Минай, Рух, Інгулець. Відкриють сезон Олімпік і Динамо.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?