УЄФА офіційно переніс фінал Ліги чемпіонів із Санкт-Петербурга
Категорія
Спорт
Дата публікації

УЄФА офіційно переніс фінал Ліги чемпіонів із Санкт-Петербурга

УЄФА офіційно переніс фінал Ліги чемпіонів із Санкт-Петербурга
Джерело:  online.ua

УЄФА рішуче засудив Росію через військове вторгнення в Україну. 25 лютого виконавчий комітет головного органу управління футболом у Європі ухвалив рішення позбавити РФ права проводити фінал Ліги чемпіонів у Санкт-Петербурзі.

Джерело: сайт УЄФА

Фінал Ліги чемпіонів перенесли із Санкт-Петербурга

Повідомляється, що гра відбудеться, як планувалося, 28 травня. Вона пройде на стадіоні Стад де Франс у Парижі о 21:00 за центральноєвропейським часом.

При цьому УЄФА не виключатиме російські клуби з єврокубків через напад Росії на Україну. У ФК Динамо розчаровані таким лагідним вердиктом.

Також на засіданні УЄФА було ухвалено рішення, що російські та українські клуби, а також національні збірні, які беруть участь у турнірах УЄФА, будуть зобов’язані проводити свої домашні матчі на нейтральних стадіонах до повідомлення.

Як відомо, цього сезону виступи в єврокубках з російських команд продовжує лише московський "Спартак", який зіграє в 1/8 фіналу Ліги Європи.

Які турніри Росія може втратити через вторгнення в Україну

У зв'язку із рішенням УЄФА, московському Спартаку доведеться проводити домашній матч 1/8 фіналу Ліги Європи у березні на нейтральній території. Збірна РФ також не зможе проводити будинки гри Ліги націй, яка стартує у червні, та відбору Євро-2024, стартує у березні 2023 року.

Росія може також позбутися Чемпіонату світу з хокею з м'ячем, Ліги Націй з волейболу, Чемпіонату Європи з боксу серед жінок, Чемпіонату світу з хокею, Чемпіонату Європи з художньої гімнастики, Чемпіонату світу з боротьби.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?