УЄФА показала офіційний м'яч нового сезону Ліги чемпіонів
Категорія
Спорт
Дата публікації

УЄФА показала офіційний м'яч нового сезону Ліги чемпіонів

УЄФА показала офіційний м'яч нового сезону Ліги чемпіонів
Джерело:  online.ua

Представництво Союзу європейських футбольних асоціацій оприлюднило зовнішній вигляд офіційного м'яча, яким гратимуть у поточному сезоні Ліги чемпіонів. Розробником оновленого дизайну стали фахівці всесвітньо відомого бренду Adidas. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на офіційний сайт організації.

За оголошенням пресслужби, м’яч отримав назву Adidas Finale Istanbul 21. Його виготовили спеціально до 20-ї річниці з моменту введення нового стилю у дизайні м’ячів.

“Вперше представлений у 2001 році, дизайн “зоряний м'яч”, заснований на логотипі Ліги чемпіонів УЄФА, став символом провідних клубних змагань світового футболу. Новий офіційний м'яч буде використовуватися у всіх матчах, що залишилися Ліги чемпіонів УЄФА в цьому сезоні, включно з фіналом на Олімпійському стадіоні імені Ататюрка 29 травня 2021 року”, - наголосили в УЄФА.

Дизайнери поєднали у Finale Istanbul 21 всі елементи, які були наявні у кожному з минулих 20 років. Організація пояснила, що таким чином сьогоденне поєднується з минулим та формує потужний футбольний інструмент.

“М'яч, як і раніше забезпечує контроль, пілотажну стійкість і надійне захоплення шляхом термічно скріплених шестикутних панелей, зірок, що перекриваються, та текстурованого покриття. Завдяки використанню екологічно чистого клею, м'яч забезпечує безшовну поверхню та покращене перше торкання для ще більшої точності на поле”, - резюмували в УЄФА.

Раніше передбачалося, що Стамбул стане місцем проведення фінального двобою попереднього сезону. Пандемія коронавірусу та жорсткий карантин відклали проведення фіналу до другої половини літа, а розіграли його в Лісабоні одночасно з Лігою Європи.

Саме тому 2021 року фінал Ліги чемпіонів все ж таки прийматиме турецький мегаполіс.

Як повідомляв ONLINE.UA, керівництво УЄФА вирішило кардинальним чином змінити формат проведення найпрестижнішого клубного турніру Європи з футболу. Лігу чемпіонів можуть перш за все позбавити групового етапу. Новий формат може уперше застосуватися вже від початку сезону 2024 року. Згідно з поясненням, турнір реформують за так званою швейцарською моделлю.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?