УЄФА провела жеребкування пар чвертьфіналу Ліги чемпіонів
Категорія
Спорт
Дата публікації

УЄФА провела жеребкування пар чвертьфіналу Ліги чемпіонів

УЄФА провела жеребкування пар чвертьфіналу Ліги чемпіонів
Джерело:  online.ua

Цього тижня, 16 та 17 березня, відбулися матчі-відповіді поміж клубами-учасниками стадії ⅛ фіналу Ліги чемпіонів. За підсумками цих ігор визначилися команди, які проходитимуть далі у чвертьфінал та боротимуться за право виходу майже на фінішну пряму. У п’ятницю, 19 березня представники УЄФА провели жеребкування між 8-ма командами, яки пробилися на згаданий етап найпрестижнішого клубного чемпіонату Європи. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на офіційний портал УЄФА.

За оприлюдненими даними, експерти визначили пари чвертьфіналу, орієнтовні пари півфіналу та нагадали про номінального господаря турніру. У наступному етапі один проти одного гратимуть:

  • “Манчестер Сіті” (Англія) - “Боруссія” Дортмунд (Німеччина);

  • “Порту” (Португалія) - “Челсі” (Англія);

  • “Баварія” (Німеччина) - ПСЖ (Франція);

  • “Реал” Мадрид (Іспанія) - “Ліверпуль” (Англія).

У півфіналі зустрінуться переможець 3-ї та 1-ї пари, а в інших матчах — переможець 4-ї пари проти 2-ї.
Фінал прийматиме “Олімпійський стадіон Ататюрка” - у турецькому Стамбулі. Його запланували на 29 травня.

“Перші матчі 1/4 фіналу заплановані на 6 і 7 квітня, відповіді будуть зіграні тижнем пізніше - 13 і 14 числа. Півфінали пройдуть 27/28 квітня і 4/5 травня”, - заявили в УЄФА.

Жеребкування проходило у сліпому форматі без посіву. Це означає, що потенційно суперниками могли виявитися клуби з однієї національної асоціації.

“Якщо після двох матчів рахунок нічийний... Тоді першою чергою переможець визначається за правилом виїзного гола. Якщо за цим показником рівність, призначається додатковий час. Якщо в додаткові 30 хвилин суперники відзначаються рівною кількістю голів, перевага знову визначається по голах на чужому полі. Якщо в додатковий час жодна команда не забиває, гра переходить у серію пенальті”, - нагадали розпорядок організатори.

Як повідомляв ONLINE.UA, київське “Динамо” та донецький “Шахтар” були єдиними клубами, які представляли Україну в плей-офф Ліги Європи. Команди дійшли до стадії 1/8 фіналу, однак зазнали серйозних поразок, які зробили неможливим їхню подальшу участь. У четвер, 18 березня, пройшли дві гри-відповіді за участю “динамівців” та “гірняків” — проти іспанського “Вільярреалу” та італійської “Роми” відповідно.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?