Угода з канадською Cameco про постачання урану для українських АЕС є ризикованою — Reuters
Категорія
Світ
Дата публікації

Угода з канадською Cameco про постачання урану для українських АЕС є ризикованою — Reuters

Угода з канадською Cameco про постачання урану для українських АЕС є ризикованою — Reuters
Джерело:  online.ua

Угода з Cameco про постачання урану для українських атомних електростанцій є ризикованою для обох сторін. Для канадської компанії це передусім фінансові ризики.

Джерело: Reuters

Угода з канадською Cameco про постачання урану для українських АЕС є ризикованою

Угода, яку було укладено на 12 років, передбачає постачання урану на дев'ять реакторів, що перебувають під контролем України, з можливістю постачання на шість захоплених росіянами реакторів на окупованій частині Запорізької області.

Агентство пише, що для обох сторін угода є досить ризикованою. Для Cameco – це фінансові ризики. Для України – залежність від одного постачальника залишає мало альтернатив підтримки енергопостачання.

Для Cameco найбільший ризик полягає в тому, що Україні, чиї енергосистеми та теплогенератори стали військовими цілями після початку вторгнення вторгнення РФ, може знадобитися менше урану, якщо Росія захопить або пошкодить більше реакторів.

Ми добре обізнані і завчасно повідомляємо про річні обсяги, які вимагаються за контрактом, що дає нам гнучкість для коригування наших планів, у тому числі щодо виробництва, якщо цього вимагатимуть обставини, - заявила представник Cameco Вероніка Бейкер.

До повномасштабного вторгнення Україна купувала паливо для реакторів у Росії.

Польща пропонує відкрити в країні виробництво снарядів зі збідненим ураном для танків Abrams

Про такий намір Польщі оголосив прем’єр-міністр Матеуш Моравецький під час візиту до Сполучених Штатів.

Я хочу, щоб центр обслуговування танків Abrams для всієї Європи, для підтримки їх боєготовності, був розташований у Польщі. Це можливо, я веду переговори з цього приводу... , — сказав Моравецький на прес-конференції в Енністоні.

Він також додав, що Польща прагне відкрити виробництво снарядів зі збідненим ураном для танків Abrams.

Польща вже замовила 250 найсучасніших бойових танків Abrams на додаток до 116 модернізованих.

У мене є підтвердження, що не пізніше червня 14 танків Abrams буде доставлено до Польщі, — сказав він, додавши, що вони замінять танки радянських часів, які його країна передала Україні.

Моравецький зазначив, що найбільшою проблемою на фонті є нестача боєприпасів.

Читайте також: 

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?