Угорщина блокує новий пакет санкцій ЄС проти Росії
Категорія
Політика
Дата публікації

Угорщина блокує новий пакет санкцій ЄС проти Росії

Угорщина блокує новий пакет санкцій ЄС проти Росії
Джерело:  online.ua

Уряд Угорщини блокує новий пакет санкцій ЄС проти Росії через осіб, причетних до опозиційного політика Володимира Кара-Мурзи, якого в РФ звинуватили у державній зраді і засудили до 25 років позбавлення волі.

Джерело:  EUobserver

Що відомо про блокування Угорщиною нового пакету антиросійських санкцій 

У квітні посли ЄС майже завершили узгодження списку російських чиновників, проти яких мають бути введені санкції через арешт Володимира Кара-Мурзи.

Рішення має бути остаточно затверджене міністрами закордонних справ ЄС у Брюсселі в понеділок, 22 травня.

Але Угорщина в останню хвилину наклала вето принаймні на одне з російських прізвищ у списку ЄС, яке пов'язане із цією справою.

В Брюсселі вважають, що причетні до арешту Кара-Мурзи та засудження його до позбавлення волі мають опинитись під санкціями.

Новий пакет обмежень проти РФ має на меті обмежити продаж технологій подвійного призначення та внести до чорного списку близько 100 російських посадовців та організацій, причетних до війни в Україні.

Що відомо про неодноразове блокування Угорщиною санкцій ЄС проти Росії 

Влада Угорщини та особисто прем'єр-міністр Угорщини Віктор Орбан неодноразово виступав з різкими заявами щодо війни в Україні та критикує запроваджені санкції проти РФ.

Нещодавно Угорщина заблокувала виділення восьмого траншу коштів з Європейського фонду миру на закупівлю озброєння, призначеного для України.

Міністр закордонних справ Угорщини Петер Сійярто пізніше сказав, що його країна заблокує військові транзити Євросоюзу до того часу, поки Україна не зніме санкції з ОТР Bank. Національне агентство з питань запобігання корупції вирішило внести угорський OTP Bank до списку міжнародних спонсорів війни через його діяльність в РФ.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?