Яка помилка армії РФ допомогла ЗСУ втримати Бахмут — відповідь експерта
Категорія
Україна
Дата публікації

Яка помилка армії РФ допомогла ЗСУ втримати Бахмут — відповідь експерта

Яка помилка армії РФ допомогла ЗСУ втримати Бахмут — відповідь експерта
Джерело:  online.ua

Бої за місто-фортецю Бахмут точаться між Збройними силами України та армію Росії уже понад 10 місяців. Однак протягом останні декількох днів ситуація різко змінилася, адже наші бійці розпочали контрнаступальні дії й змогли просунутися на 2 км вперед на Бахмутському напрямку. За словами військового експерта Олега Жданова, воїни ЗСУ наразі виконують завдання щодо покращення тактичного положення та відсунення сил ворога від траси, що веде на Костянтинівку.

Джерело: "24 Канал"

Чому насправді армія РФ програє битву за Бахмут

Як вважає Олег Жданов, однією з головних причин, чому армія РФ досі не змогла захопити місто-фортецю є те, що угрупування противника складається з різних підрозділів: регулярна армія, так зване "ополчення Донбасу" і "вагнерівці".

Під тиском 3-ї штурмової бригади підрозділи 72-ї бригади армії Росії відступили. Вони хотіли відновити своє положення, але з допомогою нашої артилерії – продовжили відступ. Вклинившись на 2 кілометри в оборону російських військ, ми отримали виступ, який загрожує лівому флангу підрозділам ворога, які штурмують саме місто, – пояснює військовий експерт.

Також на поразку росіян у Бахмуті впливає намагання команди Міноборони РФ Сергія Шойгу руками українським військових знищити якомога більше "вагнерівців".

Як відомо, військове керівництво Росії хоче, щоб власник ПВК Євген Пригожин нарешті втратив важелі пливу на ситуацію, а також припинив публічно критикувати Шойгу та Герасимова.

Що важливо знати про ситуацію у Бахмуті

Як повідомляє Генштаб ЗСУ, запеклі бої не вщухають за міста Бахмут та Мар’їнка. Нашим воїнам протягом 11 травня вдалося відбити 44 атаки окупантів.

Окрім того, повідомляється, що 3-тя окрема штурмова бригада ЗСУ змогла розгромити підрозділи 72-ої бригади Росії, які перебували на околицях міста. Де-факто повністю ліквідована 6 та 8 роти цієї бригади.

У Міноборони України уже офіційно підтвердили, що протягом тижня нашим воїнам вдалось не лише не полишити жодну із позицій, а й просунутись вперед на 2 кілометри.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?