Угорщина блокуватиме рух України до ЄС через закон про освіту
Категорія
Політика
Дата публікації

Угорщина блокуватиме рух України до ЄС через закон про освіту

Угорщина блокуватиме рух України до ЄС через закон про освіту
Джерело:  online.ua

В Офісі Віктора Орбана заявили, що не перешкоджатимуть наміру України вступити до ЄС тільки, якщо будуть внесені зміни в закон про освіту щодо угорської мови.

Джерело: Telex

Угорщину обурює закон про освіту в Україні

Депутат Національної асамблеї Угорщини Ґерґелі Гуляш заявив, що уряд країни погодився би покращити відносини з Україною, але лише за тієї умови, якщо українці внесуть зміни до закону про освіту.

За словами депутата, чинний український закон нібито “порушує всі європейські цінності та містить заходи щодо обмеження використання угорської мови”.

Він також додав, що уряд Угорщини зробив усі можливі дипломатичні кроки для подолання таких “обмежень”.

Гуляш запевнив, що угорський уряд підтримав би членство України в ЄС лише за умови “забезпечення використання мови закарпатських угорців”.

Великі держави не цікавляться правами людини, коли йдеться про реальні порушення прав, як-от використання мови закарпатських угорців, – сказав Гуляш.

Угорщина заблокувала заяву щодо арешту Путіна

Угорщина заблокувала спільну заяву країн-членів ЄС про видачу міжнародного ордера на арешт президента РФ Володимира Путіна.

В Угорщині заявили, що не арештовуватимуть Путіна у разі перетину кордону країни.

Таку позицію пояснили тим, що нібито з'їзд Національного кримінального суду не було оголошено.

Це сталося не випадково, оскільки угода суперечить конституції Угорщини, – сказав Ґерґелі Гуляш.

Повідомляється, що Уряд Угорщини не сформував позиції щодо ордеру на арешт Путіна, але, за словами Гуляша, рішення про арешт є “прикрим”, оскільки воно “не йде в русло миру”.

Голова дипломатії ЄС Жозеп Боррель натомість виступив із заявою від свого імені, "прийнявши до відома" рішення Міжнародного кримінального суду.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?